Предупредих преди месец, но реакция от екипа на Терзиев все

...
Предупредих преди месец, но реакция от екипа на Терзиев все
Коментари Харесай

Контрера, ВМРО: Столична община спи, а кърлежите завземат тревните площи на София

Предупредих преди месец, само че реакция от екипа на Терзиев към момента няма

С това предизвестие се обръща към способените органи общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация в СОС и зам.-председател на войводите Карлос Контрера. Последните  години казусът с кърлежите в зелените площи и парковете на столицата е доста сериозен, а повода е, че не се стартира в точния момент обработката против кърлежи, което е сериозен пропуск на общинските управляващи.

Миналата година педиатрите и ветеринарите регистрираха взрив на децата и домашните любимци, които посещават медицинските кабинети, тъй като са ухапани от кърлежи.

Внасям сигнал до кмета на София с гледище неотложно да бъдат взети ограничения и да стартират обработките против кърлежи в зелените площи, добавя още Контрера.

Ето и цялостния текст на позицията на зам.-председателя на Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера във „ “:

Поради по-топлото време и последните по-влажни дни кърлежите плъпнаха из софийските паркове, градинки и междублокови пространства. Още преди месец в работна среща предизвестих направление „ Опазване на околната среда “ в Столична община, че тази година популацията на кърлежи ще се засилва по-рано и надлежно по-рано би трябвало да се стартира с пръскането.

Днес импортирам сигнал до кмета на София с гледище неотложно да бъдат взети ограничения и да стартират обработките против кърлежи в зелените площи. Ето и част от претекстовете към сигнала ми:

През последната седмица в приемната ми като общински консултант постъпиха голям брой сигнали от жители, живущи и работещи в разнообразни столични региони, че са били ухапани от кърлежи, както и че са станали очевидци на активиране на популацията от кърлежи, които пролазват в зелените площи, по алеи и тротоари. Конкретно бях сигнализиран за случаи в регион „ Кремиковци “ – кв. Ботунец, регион Панчарево, регион „ Овча купел “, регион „ Възраждане, регион „ Слатина “, регион „ Красна поляна “, регион „ Подуяне “, регион „ Люлин “.

През актуалната година поради по-високите температури, по-мекото време се сътвориха условия за развиване на популацията на кърлежи доста по-рано от м. април. Вече са регистрирани случаи на ухапани жители, както и на домашни любимци (кучета), които са извеждани на разходки. Считам, че постъпващите сигнали демонстрират, че е неотложно неотложно да стартира обработката против кърлежи, с цел да се избегнат произшествия, в това число разпространение на заразни заболявания, пренасяни от кръвосмучещите. Както е добре известно обработката против кърлежи (дезинсекцията) е най-подходяща, когато кърлежите още са в корените на ниската тревна растителност, а ларвите им още не са се излюпили. Всяко закъснение на обработката (понякога е въпрос на дни или седмица) води до понижаване на успеваемостта на препаратите, тъй като когато тревата прорасне или кърлежите стартират свободно придвижване, спада опцията да бъдат наранени от дейното вещество в препаратите.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР