Предстоятелят на Православната църква на Украйна митрополит Епифаний заяви, че

...
Предстоятелят на Православната църква на Украйна митрополит Епифаний заяви, че
Коментари Харесай

Украинската православна църква: Да се убиват руски нашественици не е грях |

Предстоятелят на Православната черква на Украйна митрополит Епифаний съобщи, че пожелаването на гибел на врага и убийството на съветските нашественици не е грях, оповестява украинската осведомителна организация УНИАН.

Митрополитът е споделил това по време на информативен телемаратон.

" Ние като народ не търсим гибелта на нашите съседи. Но защото те пристигнаха в нашия дом, ние пазиме нашите фамилии, нашата татковина, нашата земя. Нашите войни пазят всички украинци. Не е грях да се защитаваш, да убиваш врага. Ние се пазиме, не преследваме другите. Който пристигна при нас с меч, той ще почине от този меч ", споделя Епифаний.

Освен това митрополитът прикани всички православни украинци, по-специално вярващите и духовниците от Московската патриаршия, да се обединят към автокефалната поместна православна черква.

" Готови сме да приемем всички с обич. Готови сме дружно да изградим в бъдеще Православната черква на Украйна - черква, която служи и ще продължи да служи на ползите на украинския народ. Призовавам всички православни украинци да бъдат единни. Всяка конгрегация има право да се събере и да реши да промени юрисдикцията си. Всеки от вас във вашата общественост може да направи нещо доста потребно: да вземе решение да се причисли към Православната черква на Украйна. Тя е във вашите ръце, имате право и опция ", проповядва митрополитът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР