Предстоят трудни времена, но свободата е безценна. Това каза в

...
Предстоят трудни времена, но свободата е безценна. Това каза в
Коментари Харесай

Премиерът на Естония: Предстоят трудни времена, но свободата е безценна

" Предстоят сложни времена, само че свободата е скъпа ". Това сподели в изявление за " Евронюз " естонският министър председател Кая Калас.

" Европейските водачи би трябвало да бъдат почтени със своите жители по отношение на отрицателните резултати, които глобите на Европейски Съюз против Русия могат да доведат върху ежедневния живот на хората. Газът може да е безценен, само че свободата е скъпа. Идвам от страна, в която не сме имали независимост. Родена съм в Съветския съюз. Знам доста добре какво значи това. Казват, че разбирате цената на свободата когато тя ви бъде отнета ", добави тя.

" Санкциите вредят, само че се нуждаем и от стратегическо самообладание, с цел да влязат глобите и в действителност да имат своя резултат. Трябва да дадем на Украйна европейска вероятност. Трябва да дадем вяра на Украйна. Те безусловно се борят за Европа. Така че ние също би трябвало да им дадем опция, с цел да се причислят към нашето европейско семейство ", сподели Калас.

" Не би трябвало да даваме празни обещания, това е несъмнено, а да дадем някои осезаеми стъпки по пътя, с цел да дадем вяра на украинците. Защото вярата дава и мощ. Затова считам, че е наш честен дълг да дадем тази вяра. Това е най-малкото, което можем да създадем ", приключи министър председателят на Естония.

Превод: Петел
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР