Предстоят проверки във всички лечебни заведения, за които има информация

...
Предстоят проверки във всички лечебни заведения, за които има информация
Коментари Харесай

Нови проверки в болниците за…

Предстоят инспекции във всички лечебни заведения, за които има информация за поддържане на подправен щат. Това сподели пред публицисти министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев. Министър Ананиев откри реновирана Послеродова клиника в "Майчин дом ".

На доста места, в това число и в държавни лечебни заведения, е било открито, че личният състав, който би трябвало да работи там - лекари и сестри, не са на работното си място, сподели още министър Ананиев в отговор на въпрос, обвързван с изказване, че избрани лечебни заведения лъжат за съществуване на избран брой личен състав.

Министър Ананиев сподели още, че в някои от медицинските стандарти има условия, които към този момент не дават отговор на времето и положението на системата и следва с Българския лекарски съюз те да бъдат разисквани.

Безспорно страната може да помогне на общинските лечебни заведения, сподели още той и напомни, че в края на предходната година беше направен отчет за положението на лечебните заведения. Направен е и разбор на финансовото положение на общинските лечебни заведения. Държавата може да подкрепи, само че където е належащо, общинските лечебни заведения би трябвало да бъдат преструктурирани, добави министър Ананиев.

Дали тези лечебни заведения ще бъдат преструктурирани зависи от решението на всяка община, сподели още той и добави, че някои от общинските лечебни заведения биха могли да се преструктурират в диагностично-консултативни центрове с 10 до 20 кревати. Той увери, че няма да бъдат закривани общински лечебни заведения.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР