Предстоят промени в обучението на кандидат-шофьорите. Ще бъдат увеличени часовете

...
Предстоят промени в обучението на кандидат-шофьорите. Ще бъдат увеличени часовете
Коментари Харесай

Увеличават часовете на кандидат-шофьорите, променят и изпита

Предстоят промени в образованието на кандидат-шофьорите. Ще бъдат увеличени часовете за подготовка от 31 на 45.
Това заяви заместник-министърът на превоза Ангел Попов, по време на формалната гала на Годишните награди за принос в пътната сигурност, където връчи оценката в раздел „ Медии “ на предаването „ Хора, пътища, коли “ на БНР.

Обмисляме ограничения за смяна в методиката на образование на претендентите за водачи и потреблението на диференциран метод при установяване на часовете за кормуване.

Промяна ще има и в изпитите, като задачата е да се усъвършенства подготовката на младите водачи, изясни заместник-министър Попов.

Промени се плануват и при прекосяването на колите на годишен механически обзор. Видеокамерите ще снимат освен автомобила, само че и уредите, с които се прави прегледът на колата.

Ще променим метода на образование. Ще променим избрани извършения. Ще въведем отчасти образование на полигон. Той няма да бъде полигон, само че нещата, които се учат на полигон, ние ще ги въведем.

Ангел Попов съобщи, че страната поставя неимоверни старания за оправянето с проблемите на пътната сигурност. По думите му, сигурността на придвижването е национална идея и без дейната позиция на медиите, тя не може да се осъществя сполучливо.

Той добави, че с сектора се разискват разновидности за въвеждане на електронна система за надзор на образованието по процедура, с която ще се наблюдават с акуратност часовете по кормуване. Така ще се понижи административната тежест от попълването на документи и ще се ограничи сивия бранш, сподели още заместник-министър Попов. Събитието се провежда за осма поредна година от Сдружение „ Българска браншова асоциация пътна сигурност “.
тагове кандидат-шофьори изпит часове Министерство на транспорта
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР