Предстоят ни времена на изпитания, ще се загубят човешки животи.

...
Предстоят ни времена на изпитания, ще се загубят човешки животи.
Коментари Харесай

Мутафчийски: Предстоят ни времена на изпитания, ще се загубят човешки животи

Предстоят ни времена на тествания, ще се изгубят човешки животи. Това съобщи генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, шеф на спешния щаб, по време на ексклузивен брифинг за сериозната обстановка към ковид у нас.
Той посочи, че към този момент се ползват още по-строги ограничения. Ще работят единствено питателните магазини, аптеките, бензиностанциите, банките и застрахователните компании, посочи още ген. Мутафчийски.
По думите му в последните часове в огромни страни като Германия заболелите са се нараснали с 50%, като цяла Европа постанова невиждани ограничения макар ясното схващане за икономическия резултат от тях. " Въпросът е за физическото оцеляване на популацията на Европа и света, и то за една сензитивна част на популацията, каквито са възрастните хора и тези с хронични болести ", разясни началникът на щаба.
Той смята, че наложените ограничения в последното денонощие не дават приемлив резултат. Днес на централни места в София животът сякаш продължаваше без никакви разстройства. Може би това е добре, че нашата нация има кураж, само че към нас се задава една зараза, която е с невиждана гняв до момента в човешката история. Трябва да бъдем извънредно виновни. Впечатленията са, че изпаднахме в дребнотемие след оповестяването на ограниченията, уточни още ген. Мутафчийски.
" Предстоят ни времена на тествания, които не са единствено стопански. Ще се изгубят човешки животи на тези, които доста обичаме. Ние не трябва да ги разочароваме в нашето безхаберие ", безапелационен е професорът.
Опитайте се да спасите вашите баби и дядовци, прикани още ген. Мутафчийски.

Министерството на здравеопазването заяви за още четири нови случая на коронавирусна зараза. Другите пет проби от общо 9-те, чиито резултати се чакаха, са негативни. Общият брой на записаните към днешна дата в България случаи на COVID-19 е 41.
Преди това министър председателят Бойко Борисов показа новите ограничения, които България подхваща, в подтекста на оповестеното едномесечно изключително състояние. Вижте ги тук.
Темата с ковид следете и в нашия блог, който се обновява непрекъснато.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР