Предстоят ни по-топли дни, така че тялото се нуждае от

...
Предстоят ни по-топли дни, така че тялото се нуждае от
Коментари Харесай

Карфиол, диня и спанак за хидратация на тялото в топлите дни

Предстоят ни по-топли дни, тъй че тялото се нуждае от колкото е допустимо повече течност, която можем да си набавим посредством избрани храни. Някои съдържат огромно количество вода, заради което е желателно да се употребяват в по-големи количества, когато външните температури са високи.

Диетолозите откриват, че има храни с високо наличие на вода и чудесни за хидратиране на тялото. Разбира се, те не могат да заменят приема на течности, само че могат да оказват помощ за по-добрата хидратация на организма. " Локално " разкрива кои са те.

1. Краставица

Освен че съдържат 95% вода, краставиците са чудесни за детоксикация и разчистване на кожата. Някои проучвания също по този начин настояват, че краставиците подмладяват тялото. Това несъмнено се отнася за пресните зеленчуци, които за благополучие са на пазарите от май до октомври.

2. Карфиол

Може да се изненадате, че този зарзават е в листата на храните, които са чудесни за хидратация. Но вярвате или не, карфиолът съдържа до 92 % вода. Освен това този зарзават е богат на витамин С, както и на витамин К.

Ако не желаете свеж карфиол, пробвайте пюре от карфиол като сурогат на картофено пюре.

3. Тиквички

Тиквичките са с високо наличие на вода - цели 95 %. В допълнение, тиквичките съдържат антиоксиданти като бета-каротин, лутеин и зеоксантин. Последните две съставки са изключително значими за здравето на очите.

4. Диня

Този зарзават, който мнозина считат за плод, е цялостен с вода. Динята съдържа 91 % вода. Освен че хидратира тялото, динята е известна с това, че оказва помощ за отбрана на клетките от увреждане от слънцето. И най-после, динята усъвършенства тена.

5. Ягоди

Ягодите са задоволително сладки, с цел да можете да ги ядете като десерт и задоволително питателна храна за плодова закуска. А изгодата им за хидратация на организма е неизмерима, тъй като съдържат 91% вода. Те също по този начин са богат източник на флавоноиди, съединения, които усъвършенстват когнитивната функционалност.

6. Спанак

Спанакът е прочут със своите хранителни свойства и доста витамини и минерали. Калций, желязо, калий, магнезий, манган и фосфор са единствено част от минералите, съдържащи се в спанака, а витамините в зелените листа съдържат фолиева киселина, витамини А, С, Е, К, както и витамин В комплекс.

Спанакът също съдържа омега-3 мастни киселини. В допълнение към всичко нагоре, този зарзават съдържа 91% вода и е превъзходен за хидратиране на тялото.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР