Предстоят фалити на лечебни заведения и в извънболничната помощ. Това

...
Предстоят фалити на лечебни заведения и в извънболничната помощ. Това
Коментари Харесай

БЛС с плашеща прогноза за болниците и извънболничната помощ

Предстоят банкрути на лечебни заведения и в извънболничната помощ. Това сигнализираха от БСЛ. Изказването е по отношение на бюджета, който е очакван за извънболнична помощ. От БЛС са извънредно обезпокоени от подценяването на дейностите в това перо и са безапелационни, че този метод ще утежни качеството на медицински действия в първичната и профилирана извънболнича помощ.

„ Категорични сме, че е належащо нарастване в средствата за извънболнична помощ и в случай че това не се случи, предстоят банкрути на лечебни заведения и в извънболничната помощ “, сигнализират от съсловната организация. Реалното нарастване по отношение на бюджет 2017 на НЗОК е 407 млн. лева, от които за болнична помощ са ориентирани 148,560 млн. лева, за медико-диагностични действия – 5, 5 млн. лева, за медицински произведения са планувани 10 млн. лева, за първичната доболнична помощ – 7, 2 млн. лева и едвам 2,9 млн. лева за планувани за профилираната извънболнична помощ.

„ СИМП е извънредно недооценен и слага сътрудниците в обстановка на неспособност да устоят практиките си, а това неизбежно ще генерира напрежение сред пациенти и лекари “, разясняват още от съсловната организация. Вчера БЛС свика ексклузивен директорски съвет по отношение на гласуваното систематизиране на рамката за бюджет 2018 на НЗОК, като груповото въодушевление по отношение на бюджетната рамка бе задоволително.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР