Предстоящото посещение на руския президент Владимир Путин в Саудитска Арабия

...
Предстоящото посещение на руския президент Владимир Путин в Саудитска Арабия
Коментари Харесай

Bloomberg: Предстоящото посещение на Путин в Саудитска Арабия е сигнал за провал на усилията на САЩ

Предстоящото посещаване на съветския президент Владимир Путин в Саудитска Арабия е сигнал за неуспеха на напъните на Вашингтон да изолира Москва. Това заяви Bloomberg във вторник.

По негова оценка пътуването приказва „ за възходящата убеденост на Путин във опцията да пътува отвън Русия. Въпреки напъните на Съединени американски щати и Европа да го изолират на международната сцена “. Както отбелязва организацията, съветската стопанска система в този момент е в „ по-силна позиция “. А Украйна, подкрепяна от Вашингтон, не вижда боен триумф.

Руският водач укрепва връзките с ръководителите на страните от Персийския залив. И „ трайността на американската поддръжка за Украйна е под въпрос “, показва Bloomberg.

По-рано пресслужбата на Кремъл заяви, че Путин по време на работни визити на 6 декември ще се срещне с престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман ал Сауд. И с президента на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Мохамед бин Зайед ал Нахаян. В рамките на договарянията с ръководителя на ОАЕ се чака да бъдат прегледани положението и вероятностите за по-нататъшното развиване на многостранното  сътрудничество. Както и настоящи интернационалните въпроси с акцент върху положението на нещата в Близкия изток.

Както заяви по-рано прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, тематиката за петрола също ще бъде в дневния ред на визитите. Той уточни, че такива полемики се водят във формата ОПЕК+. Но държавните глави ще прегледат и тази тематика. Представителят на Кремъл също по този начин означи, че визитата на Путин в двете страни ще се състои „ на практика в един ден “.

Путин ще посети ОАЕ и Саудитска Арабия за първи път от 2019 година След това съветският президент посети Абу Даби и Рияд, където организира договаряния с ръководителите на тези страни.

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР