Предстоящият нов модел Porsche Taycan ще бъде много по-добър от

...
Предстоящият нов модел Porsche Taycan ще бъде много по-добър от
Коментари Харесай

Porsche ще бие Tesla по време за зареждане

Предстоящият нов модел Porsche Taycan ще бъде доста по-добър от директните си съперници, защото ще разполага със система за ултрабързо зареждане, съобщи в последното си изявление президентът и основен изпълнителен шеф на северноамериканския клон на Porsche - Клаус Целмер. От изявлението на Целмер излиза наяве, че Taycan, който би трябвало да се появи през 2020 година, ще може да бъде зареден до 80% за едвам 15 минути, което е " съвсем същото като да заредиш стандартния си контейнер с гориво и да изпиеш чаша кафе ".

 Снимка 382707

Разбира се, Porschе зависи в голяма степен и от своята лична инфраструктура за зареждане, която сега е в развой на създаване в Северна Америка, само че въпреки всичко, в случай че всичко върви по проект, притежателите на електрически модели Porsche ще се радват на двойно по-малко време за зареждане по отношение на това на моделите на Tesla.

Само времето ще покаже дали зареждането с мощ 350 киловата и до 800 волта е в действителност постижимо и по какъв начин батериите ще реагират в дълготраен проект на толкоз бързо зареждане.

 Снимка 382710

От Porsche се надяват да се трансфорат в водачи при ултрабързото зареждане, тъй като даже електрическите автомобили с продължен пробег сега не могат да поддържат висока скорост и да бъдат ръководени с очебийно състезателен дух дълго време, защото това безусловно изсмуква силите на батерията, което пък води до потребността от чести зареждания.

 Снимка 382708

В тази връзка Детлев декор Платен, който е член на Управителния съвет на Porsche, отговарящ за продажбите и маркетинга, разяснява: " Няма никакъв смисъл в това да караш бързо, след което да чакаш 2 часа, с цел да заредиш батерията. Зареждането на 80% за 15 минути е доста мощен мотив за нас. "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР