Предстоящият избор на нов генерален директор на БНТ предизвиква все

...
Предстоящият избор на нов генерален директор на БНТ предизвиква все
Коментари Харесай

Осем въпроса около избора на шеф на БНТ

Предстоящият избор на нов общоприет шеф на Българска национална телевизия провокира от ден на ден въпроси. Най-важните измежду тях – по какъв начин ще се усъвършенства неприятното финансово състояние на публичната телевизия, която сега задлъжняла с към 37 млн. лева, ще се подсигурява ли независимостта ѝ и ще стане ли ръководството ѝ по-прозрачно, към момента нямат безапелационен отговор.

Съветът за електронни медии (СЕМ) би трябвало да избере нов шеф на 5 юли. За любимец е считан сегашният програмен шеф Емил Кошклуков, който твърди, че няма нищо общо с неприятното положение на малкия екран.

Асоциацията на европейските публицисти (АЕЖ) – България следи състезанието, споделя се в мнение на организацията. В него са заложени няколко въпроса към участниците в състезанието:

1. Какви ограничения ще предприемете за възстановяване финансовото положение на Българска национална телевизия?

2. Какво ще извършите, с цел да гарантирате обществена бистрота на изразходването на бюджета на Българска национална телевизия? Ще извършите ли указател на подписаните контракти с външни продуценти и размера на разноските за Българска национална телевизия, с цел да бъде наясно българският поданик и фен каква стратегия купува управлението на малкия екран?
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР