Предстоящите почивни дни ще предложат на жителите и гостите на

...
Предстоящите почивни дни ще предложат на жителите и гостите на
Коментари Харесай

Този уикенд в Стара Загора: Изложба, зумба фестивал и безплатен градски тур

Предстоящите почивни дни ще предложат на жителите и гостите на Стара Загора музикални, театрални и културни събития, част от самодейността на община Стара Загора и Туристически информативен център „ Уикенд събития “ през летните месеци. Това излиза наяве от уеб страницата на локалната администрация

Днес в Градската художествена изложба ще бъде открита галерия, отдадена на художника Георги Савов, носеща името „ Пътят на душата “. Експозицията, е във връзка 100-годишнината от рождението на създателя.

В събота на площада пред община Стара Загора ще се организира пъстра зумба фиеста за дребни и огромни “. А в старозагорското село Малко Кадиево ще се организира Фестивал на ловния сокол, проведен от Спасителен център за диви животни.

Неделния ден е за градските откриватели, които ще могат да се включат в следващия безвъзмезден градски тур  от поредицата „ Стара Загора - неразказани истории по вършиме улици “, който ще бъде под наслов „ Памет за Освобождението “. Началната спирка е Туристически информативен център.

Инициативата на уикенд събития през лятото в Стара Загора започва за първи път през 2021 година. Целта ѝ е да бъдат оживени откритите пространства, да бъдат подкрепени надарените младежи, както и да бъдат привлечени посетители в града.

Тематичните уикенди са наситени с разнородни културни събития, свързани с разнообразни изкуства - музика, литература, спектакъл, живопис, образни изкуства и други.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР