Предстоящите местни избори са водеща тема и на Националното съвещание

...
Предстоящите местни избори са водеща тема и на Националното съвещание
Коментари Харесай

Избори 2023: Подготовката на вота е във фокуса на Националното съвещание на МВР

Предстоящите локални избори са водеща тематика и на Националното заседание на Министерство на вътрешните работи. За първи път от две години вътрешното министерство, прокуратурата и ДАНС ще работят дружно против пазаруването на гласове.

В него вземат участие и министър-председателят акад. Николай Денков, както и изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов.

В него вземат участие и Николай Денков, и Борислав Сарафов

Ще бъде отворена и гореща телефонна линия, на която всеки, който желае може да подаде сигнал за търговия с гласове.

Премиерът Николай Денков разяснява и казусът с Руската черква.  “Нека да кажа ясно, че не са изгонени съветски свещеници, изгонени са хора, които са работили против националните ползи на България. Действително много от информацията е за предходни години, тъй че въпросът по кое време е трябвало да се реагира е отворен ”, сподели Денков.

По два от тях има формирани досъдебни производства

“За жителите е образувано звено сред прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и ДАНС. Задачата му е цялостна съгласуваност за надзор и законосъбразност по осъществяване на изборите.  Целият поток от данни за сигнали ще се обобщава в ситуационния център на Министерство на вътрешните работи. Ще действа открита линия на телефон и имейл, на който жителите ще подават сигнали ”, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР