Предстоящите два мача от Лигата на нациите срещу Гибралтар (23

...
Предстоящите два мача от Лигата на нациите срещу Гибралтар (23
Коментари Харесай

Предстоят два съдбовни мача за България, те решават бъдещето ни за Евро 2024

Предстоящите два мача от Лигата на нациите против Гибралтар (23 септември) и Северна Македония (26 септември) няма да са протоколни, а от огромно значение за България, видя Sportal.bg . “Трикольорите ” нямат късмет да завършат първи в групата, където водач е Грузия, само че упоменатите два дуела ще дефинират в коя урна ще попаднем при жребия за квалификациите за Евро 2024 в Германия, който ще се тегли на 9 октомври.

Към този миг България заема 43-то място от 55 страни в класирането на Лигата на нациите. Това ни изпраща в предпоследната, пета урна. Ако спечелим конфликтите против Гибралтар и Северна Македония, съвсем несъмнено ще приключим в топ 40 на шампионата, което ще ни изкачи в четвърта урна.

Подобен вид ни дава опция да се надяваме на по-лесни противници в квалификациите за Евро 2024. А и ще избегнем срама да сме в една урна с отбори като Гибралтар и Фарьорските острови - т.е. новобранци в някоя от групите, в случай че тя не е с шест, а с пет тима.

Иначе страните ще бъдат разпределени в 10 групи - 6 от тях ще са с по 5 състава, а останалите четири - с по 6 отбора. Класиралите се на първите две места от всяка група печелят място на европейското в Германия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР