Предстоящата зима ще бъде най-трудната в историята на Украйна заради

...
Предстоящата зима ще бъде най-трудната в историята на Украйна заради
Коментари Харесай

Зеленски предупреди украинците за най-трудната зима в историята

Предстоящата зима ще бъде най-трудната в историята на Украйна поради високите цени на газа, съобщи президентът Володимир Зеленски в послание към нацията.

Той напомни, че цената на синьото гориво в Европа се е повишила над 3300 $ за 1000 куб. м. При тези условия Киев се пробва да направи всичко допустимо, с цел да се оправи с подготовката за зимата, увери президентът украинците.

" И той (зимният интервал - бел. ред.) в действителност ще бъде най-трудният в нашата история ", сподели Зеленски.

По-рано украинските управляващи към този момент оповестиха идни проблеми през отоплителния интервал. Така да вземем за пример кметът на Киев Виталий Кличко предизвести жителите на столицата за вероятни спирания на електрозахранването. Политикът увери, че управляващите са подготвени да се оправят с сходна обстановка благодарение на запасите от мазут, само че единствено за къс интервал от време. Кличко също по този начин означи, че температурата в домовете може да падне под нормата, по тази причина кметът прикани жителите на Киев да се запасят с топли облекла и одеяла.

От своя страна кметът на Лвов Андрий Садовий прикани жителите да купуват дърва за огрев поради " необикновената и мъчно предвидима обстановка ", която съгласно него ще се случи през зимата на територията под негова пълномощия.

Според украинските медии тазгодишният сезон за пазаруване на дърва за огрев в страната е почнал доста по-рано от нормалното, а напорът от купувачи се усеща във всички горски стопанства./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР