Предстоящата стъпка към анексирането на четирите украински области, в които

...
Предстоящата стъпка към анексирането на четирите украински области, в които
Коментари Харесай

Историк от БАН с черна прогноза: Путин задъни пътя към мира с Украйна

Предстоящата стъпка към анексирането на четирите украински области, в които е открита съветска окупационна администрация, ще докара до последствия, от които няма връщане обратно. Мирното разрешаване на този спор към този момент на процедура наподобява невероятно. Това мнение изрази Евлоги Станчев от Института за балканистика при Българска академия на науките, лекар по история на Русия, преди днешната полемика “Българските пътища в сянката на войната ”.
Най-вероятно ще станем очевидци на още по-интензивна военна борба, уточни историкът. По думите му няма по какъв начин Украйна да се откаже от тези територии и да остане в изискванията на позиционна война, " каквато се води от 2014 година в Донбас ".
" Очаквам военните дейности да продължат в безспорен пик ", добави той. 
Д-р Станчев възприема казаното от съветското управление по отношение на използването на нуклеарно оръжие като шантаж.
" Българските пътища би следвало да са към този момент прекомерно ясно начертани. Уви, има сегменти от българското общество, които са извънредно отрицателно настроени по отношение на формалната позиция на българската страна, която е солидарна с тази на Европейски Съюз и НАТО.
Виждам вътрешни напрежения в обществото по този аршин – " за ", " срещу ". Тази " обичайната " русофилия на българското общество е политически използвана от разнообразни артисти, играчи и това не е от през днешния ден, не е от февруари ", разяснява Станчев в ефира на публичната медия.
Евлоги Станчев назова " притеснителна " наклонността, че " в изискванията на тази война явно реториката на Кремъл, дейностите на Кремъл срещат в действителност немалка социална известност и поддръжка в Русия - виждаме го и в този момент, в изискванията на частичната готовност ". 
" Аз чаках прекомерно повече опозиция от съветското общество против това безумно деяние на администрацията на Путин. Очевидно обаче в действителност има немалка поддръжка, социална, към всичко, което се случва.
Прави усещане, че доста коментатори, освен в България, изобщо в така наречен Запад, не познават добре процесите в съветското общество. Създава се една визия, че надали не Путин е конфигуриран от горната страна, неговата агитация няма никакво отношение към съветския народ, към съветското общество. Всъщност обаче се оказва, че то резонира, съветското общество поддържа в голямата си част всичко, което се случва освен от февруари тази година, само че и от началото на 2014 година ", разяснява още младият историк от Българска академия на науките. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР