Предстоящата лидерска среща няма предварително поставени политически жалони, които да

...
Предстоящата лидерска среща няма предварително поставени политически жалони, които да
Коментари Харесай

Миков: Няма да има резултат от лидерската среща, по-скоро отиваме на избори

" Предстоящата лидерска среща няма авансово сложени политически жалони, които да обрисуват политиката на едно бъдещо държавното управление. Няма да има резултат от нея, тъй като и ръководелите на другите партии също си дават сметка за това. " Това заяви Михаил Миков, някогашен водач на Българска социалистическа партия, ръководител на Народното събрание и министър на вътрешните работи в предаването " Това е България " на Радио " Фокус ". 

" Такива срещи са за печелене на време и печелене на интерес в българската аудитория и са по-скоро със сценично-театрален темперамент, в сравнение с с политически ", добави той.

Запитан дали е допустимо съставянето на постоянно държавно управление Миков показа, че не знае дали стигат аритметично, само че по думите му българските жители ще станат очевидци на самоцелна структура в името на самата власт. Според него по-голяма е вероятността не от кабинет, а от нови предварителни парламентарни избори.

Бившият ръководител на Народното събрание означи, че президентът Радев играе по разпоредбите като връчи третия мандат на Българска социалистическа партия и следва политическата и конституционна логичност, като две десни обединения не са съумели, дава опция на левицата, която, обаче е без шансове.

" Има рецесия на достоверността и доверието към партиите, държанието на политическите сили не дава съображение да сме оптимисти ", уточни още той. 

Миков напомни, че в интервала, когато е бил ръководител на Народното събрание политиците са съумели да одобряват значими закони, а в този момент Народното събрание се движи по инерция и приема закони със противоречив резултат върху обществото.

Той бе безапелационен, че политиците подценяват казуса с превъзмогването на неравенствата в България и не са намерили време от разногласия, афери и кавги да го решат.

" Несъмнено аферата NEXO e преплитане сред бизнес и политика в най-висша форма и ще се отрази в падащо доверие в жителите на изборите ", сподели Миков.

По тематиката за Министерство на вътрешните работи някогашният министър съобщи, че ведомството няма доста опция да се потвърди пред обществото, поради честите смени. Той обаче уточни, че някои от взаимните интервенции на Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата като тeзи с миграцията и NEXO, се дават сигнали, че към момента може да вземат решение значимите проблеми.

Михаил Миков заключи, че БСП не е левица от много време, само че не желае да признае този факт и добави, че не очаква промяна в партията на идния конгрес. " Промяната е безусловно нужна, Българска социалистическа партия е обезсилена и изгубила инстинкта си за самозапазване ", бе безапелационен той. 

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР