Предстоящата кралска сватба стана повод за силно вълнение и радост

...
Предстоящата кралска сватба стана повод за силно вълнение и радост
Коментари Харесай

Разчистете улиците на Уиндзор от просяци преди сватбата на принц Хари

Предстоящата кралска женитба стана мотив за мощно неспокойствие и наслада измежду жителите на английската столица, само че породи и редица опасения. Едно от тях са бездомниците, които населяват улиците на града и по-специално тези към двореца Уиндзор.

Ето за какво, водачът на Общинския съвет в Уиндзор изиска от полицията да се концентрира върху казуса с просяците и да разчисти улиците преди сватбата на принц Хари с Меган Маркъл, написа английският вестник Express.

В своето писмо до полицията, топ общинският консултант Саймън Дъдли декларира, че просяците и бездомниците са създали своя житейски избор, който обаче, може да показа града в доста "неблагоприятна светлина " по време на идната кралска женитба сред принц Хари и избраницата му — американската актриса Мегън Маркъл.

Заради опасенията си Дъдли прикани управляващите в столицата да разчистят улиците от тази каста на обществото.

В обява в Twitter, представителят на торите съобщи, че "за страдание в Уиндзор е налице зараза от бездомници, скитници и просяци ", с която полицията е длъжна да се оправи, предвид на идната кралска женитба.



В своето писмо той продължава с причините, заявявайки, че "нараства загрижеността измежду жителите, бизнеса и посетителите за броя на хората, спящи по улиците на Уиндзор, които просят денем, а от време на време и през нощта. "

"Искам да изразя загрижеността си във връзка антисоциалното държание, в това число нападателната милостиня и разстройствата в Уиндзор, които тези хора предизвикват ", написа още Дъдли, допълвайки, че движимостите на просяците, от време на време изоставени да се търкалят по улиците без контрол, са още един фактор, който крие съществени опасности за сигурността.

"Чантите и боклуците, които просещите трупват и оставят по тротоарите ни, от време на време без наблюдаване ", е сериозен проблем, за който доста от локалните поданици се тревожат. "Очевидно е, че туристическият интерес ще се ускори и посетителите на столицата доста ще се усилят около кралската женитба през май 2018 година ", написа още общинският консултант в апела си към полицията.

Забележките на Дъдли провокираха бурни и много спорни реакции след жителите на столицата, като локални деятели даже ги нарекоха "отвратителни ".

Внукът на кралица Елизабет, който е пети по ред в листата за трона, ще се ожени за Меган Маркъл на 19 май в параклиса "Свети Георги ", замъка Уиндзор, резиденция на английските крале и кралици от съвсем 1000 години.



Новината за сватбата на по-малкия наследник на принц Чарлз се появи в края на ноември и оттогава международните медии всекидневно бълват информация по тематиката.

Тези дни стана ясно, че събитието може да даде мощен подтик на английската стопанска система в размер на към 500 млн. паунда. Тези пари ще дойдат от туристите и настроилите се на празнична вълна британци, демонстрират резултати от изследване, направено от консултантската компания за маркетингови изследвания „ Brand Finance ".

Интересът към идната кралска женитба е голям, което кара социолозите да допускат, че и приходите ще са такива. От Уиндзор към този момент се стремят да се възползват от известността на двойката, дължаща се на обстоятелството, че 33-годишният Хари е един от най-популярните членове на английското кралско семейство, а 36-годишната Маркъл е известна с ролята си в телевизионната драма „ Костюмари “.

Очаква се 200 милиона паунда да се влеят в страната от туристи, пристигнали да зърнат младоженците, още 150 милиона ще дойдат от оборота на заведения за хранене и клубове в Лондон и към 50 милиона ще са изхарчените пари от гостите за разнообразни сувенири от сватбата.

Накрая, индиректно сватбата ще популяризира Англия по света и от това се чакат спомагателни доходи от към 100 милиона паунда.

Кметът на Лондон Джон Лентън неотдавна съобщи, че градът се е потопил във неспокойствие, което пораства с всеки минал ден.

„ Очакваме с неспокойствие сватбата и се надяваме, че тя ще помогне на туризма “, съобщи той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР