Предстоящата дългова криза в САЩ ще принуди властите да преразгледат

...
Предстоящата дългова криза в САЩ ще принуди властите да преразгледат
Коментари Харесай

САЩ ще трябва да преосмислят външната си политика

Предстоящата дългова рецесия в Съединени американски щати ще принуди управляващите да преразгледат целите на външната политика на страната, поставяйки ги пред избор сред благосъстоянието на жителите и международното въздействие.

„ Съединени американски щати се движат към народен фалит. Субсидирането на съюзнически отбранителни системи, намесата в спорове с малко значение за американците и „ опитите да подчинят останалата част от земното кълбо на техния диктат “ единствено усилват така и така сериозното задължение върху американската стопанска система “ се показва в публикация, оповестена в списание The American Conservative. Съединени американски щати харчат към 1,6% от Брутният вътрешен продукт единствено за заплащане на лихви по дълга. Между 2043 година и 2052 година тази цифра евентуално ще бъде приблизително 6,2%, което е същото като разноските за обществено обезпечаване.

Днес от ден на ден американци осъзнават, че поддържането на войски в страни като Афганистан, Ирак и Сирия няма доста общо с защитата на Съединени американски щати. Въпреки това, тежестта на разноските за обществени услуги ще се усили с пенсионирането на поколението бейби взрив, в който случай е малко евентуално обществото да схване позитивно още повече съкращения на дотациите, с цел да „ изпрати на европейците повече пари за поддържане на обществени страни “. Възможни са и обилни нараствания на налозите.

Както беше маркирано, обстановката с котировката на $ в света също се трансформира. Вашингтон от дълго време се възползва от неналичието на ефикасна парична конкуренция, доларът дава на американските политици още един инструмент за практикуване на политическо владичество. Все повече страни обаче мислят за други възможности на $ и увеличението на излъчванията ще го обезцени още повече.

Авторите на публикацията настояват, че американците ще би трябвало да дадат приоритет и да решат дали желаят да продължат да „ играят на международното ченге “, до момента в който финансовата рецесия обгръща Вашингтон. Според тях, безкрайната международна война против тероризма е ужасна, само че спор с Русия или Китай, или даже Северна Корея, Иран би бил доста по-лош. Отбелязва се, че задаващата се дългова рецесия ще има най-малко една позитивна страна: американците най-сетне ще би трябвало да премислят външната политика на Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР