Предстои среща с необикновена българка. Тя е открила лечебната сила

...
Предстои среща с необикновена българка. Тя е открила лечебната сила
Коментари Харесай

В Златната книга на патентите: Признание за проф. Долашка, открила лечебната сила на охлювите


Предстои среща с невероятна българка. Тя е разкрила лечебната мощ на охлювите. Откритие, което през днешния ден оказва помощ на тежко заболели, а достижението ѝ беше записано в Златната книга на Патентното ведомство.

Преди години тя открива способността на охлювите да се възвръщат доста бързо след тежка контузия.

„ Почти нямаше диря от рязането. Ние мислехме, че те са умрели към този момент и по този начин си казахме: „ Какъв е този регенериращ резултат? “. Започнахме да изследваме слузта. Но това е доказателство, че в науката изненадите идват някъде от горната страна “, съобщи проф. Павлинка Долашка.

Днес серумът от морски и култивиран охлюви се ползва по света в козметиката, за лекуването на вътрешни и външни рани, след химиотерапия.

Отличени бяха и учени в роботиката и индустриалната благосъстоятелност. Европа също уважи българските достижения.

„ Такъв иноваторски дух прави Европа толкоз мощна. Въздушната възглавница, електронният часовник, копирната машина. Все велики български хрумвания, без през днешния ден не бихме могли да си представим живота “, съобщи Антонио Кампиньош от Европейското патентно ведомство.

„ Стремежът ни България да бъде съвременна и просперираща страна може да се реализира единствено с почитание към нашите хора на науката “, съобщи президентът Румен Радев.

Професор Долашка продължава да развива откритието си. Експериментите дотук демонстрират, че то може да е на помощ при лекуване на Алцхаймер и Паркинсон.

„ Оказа се че тази слуз приспива мишките и плъховете, които ги заразяват наши сътрудници от Института по микробилогия, откакто им дадат тези екстракти те стават милички, кротки мишоци “, добави тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР