Предстои разглеждане и одобрение на Програма за развитие на туризма

...
Предстои разглеждане и одобрение на Програма за развитие на туризма
Коментари Харесай

Търсят възможности за развитие на ски туризъм в добростанския район

Предстои разглеждане и утвърждение на Програма за развиване на туризма в община Асенoвград за 2018 година Докладът ще бъде гласуван от Общинския съвет в града през идната седмица, по време на мартенската сесия. В Програмата се планува одобряване на Почивна база „ Пашалийца “, като туристическа дестинация и извеждането ѝ на пазара. За задачата ще бъде осъществен ремонт на покривите на столовата и кухненския блок. Ще бъдат построени санитарни кафези в първи спален блок от Почивната база. Предвижда се поддръжка и обогатяване на рекламен уеб страница на обекта, за рекламирането му, като туристическа дестинация. Обмисля се Почивната база да бъде употребена за образуване на еднодневни или двудневни екскурзии, временен и дългогодишен отдих, летни ваканции за възпитаници, осъществяване на семинари и настоятелен срещи и други. В Програмата за развиване на туризма в община Асеновград е плануван и ремонт на База за отдих в село Малево.
За обекта се планува замяна на дограма, основаване на личен интернет уебсайт с информация и поръчки за резервации, както и за рекламиране въз основата, като туристическа дестинация. Цели се нейното разпространение за образуване на екскурзии, фамилни почивки измежду природата, летен отдих за туристи и други. И още – обмисля се създаване на изнесен Информационен център, разположен в пространството на Палеонтологичен музей „ Димитър Ковачев “ в Асеновград. До края на годината е планувано да бъдат опреснени остарели и да се постави нова маркировка по разнообразни планински направления. През 2018 година Общинско дружество „ Туризъм “ планува осъществяване на още редица мероприятия и действия. Един от по-мащабните планове е изследване опциите за развиване на ски туризъм в добростанския регион и създаване на ски влек на мястото на остарялата ски писта. Като част от Програмата е и присъединяване на Асеновград на 14-тата „ Изложба на Общините “ в Международен панаир-Пловдив, която ще продължи до неделя /25.03.18 г./. На туристическия конгрес Станимака е разположила собствен щанд.
Основният акцент на представянето тази година е формалното разкриване за гости на пещера " Добростански бисер ". Общинско дружество „ Туризъм “ демонстрира и новото издание " 25 туристически обекта в община Асеновград ", което е районна версия на акцията " 100 Национални туристически обекта ". Пред посетителите на ревюто се показват и брошури, показващи туристическите направления " По стъпките на легионите " и " Свещената вътрешност на Родопите ". „ Изложбата на общините” дава опция за показване на преимуществата на обособените региони в България, за представяне на капиталови планове, както и за разпространение на разнообразни форми на различен туризъм.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР