Предстои поява на единен пазар за нефт и газ за

...
Предстои поява на единен пазар за нефт и газ за
Коментари Харесай

Беларус и Русия ще формират единен пазар за петрол и газ

Предстои поява на обединен пазар за петрол и газ за Беларус и Русия, разгласи министър председателят на Беларус Роман Головченко пред беларуската телевизия " Беларус 1 ". " Благодарение на съюзните стратегии постигнахме доста забележителен прогрес към достигането на единна процедура за ценообразуване на енергийните носители за икономическите субекти на Беларус и Русия.

Това даже не са стотици милиони долари, приказваме за милиарди долари. Половината от задачата ще е решена тази година, цялостното решение би трябвало да стане, когато съгласно проекта, ще подпишем съответните съглашения за образуване на обединен пазар на петрол и газ ", споделя Головченко.

Ръководителят на държавното управление на Беларус допусна, че заради премахването на редица ограничавания, броят на договорите за доставка на артикули от Беларус за Русия от икономически субекти ще се усили от 40 хиляди на 60 хиляди.

Още през 2022 година Беларус ще заплаща за нефт и газ в съветски рубли, сподели още министър председателят на Беларус Головченко. По думите му, това е лишило доста време, с цел да се реализира преходът към разплащане в рубли за енергийните запаси - " отказвайки се от разплащания в долари, в този момент ще работим с съветската рубла ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР