Предстои поредна ескалация на конфликта в Украйна. Референдумите и присъединяването

...
Предстои поредна ескалация на конфликта в Украйна. Референдумите и присъединяването
Коментари Харесай

Любомир Кючуков: Присъединяването на украинските области към Русия създава нова ситуация

" Предстои поредна ескалация на спора в Украйна. Референдумите и присъединението на четирите украински области към Русия основават качествено нова обстановка. Официалното присъединение прави опит за политическо фиксиране на обещано териториално статукво, съдържа в себе си поръчка за продължение на нашествието, а Русия към този момент ще може да претендира, че военните дейности против тези области са офанзива против самата Русия ".

Това сподели пред БНР Любомир Кючуков, посланик и някогашен зам.-министър на външните работи.

И добави, че опасността за потребление на нуклеарно оръжие не би трябвало да се подценява.

" В съзнанието си ние последователно започваме да привикваме с опцията за потребление на нуклеарно оръжие. Ситуацията към Запорожката АЕЦ е квинтесенцията до каква степен може да ни докара сходен метод ".

В предаването " Хоризонт за вас " Кючуков добави, че ескалирайки борбата, всички се доближаваме до световен спор - " Путин желае повече територии и повече бойци, ние отвръщаме с повече оръжие и повече наказания, резултатът е повече война - повече жертви и повече опустошения ".

" Рано или късно ще би трябвало да се търси политическо решение на спора. Защото война до победа, значи война до проваляне. Когато и както да свърши войната, ние ще имаме надълбоко разграничен, мощно конфронтиран и милитаризиран свят, в който даже естествен разговор ще е сложен за реализиране. Един ден война е по-тежък от една година договаряния ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР