Предстои още много работа за овладяване на кризата, защото сме

...
Предстои още много работа за овладяване на кризата, защото сме
Коментари Харесай

Зъболекарите предлагат да обслужват само неотложни пациенти

Предстои още доста работа за преодоляване на рецесията, тъй като сме в самото начало на епидемията в България. Това съобщи пред БНР ръководителят на Българския зъболекарски съюз доктор Николай Шарков. Представител на съюза ще бъде част от новия медицински съвет към държавното управление, който ще работи по време на епидемията с ковид.

Д-р Шарков разясни, че медицинският съвет ще вземе решение за дейностите на зъболекарите за превъзмогване на пандемията и отбраната на здравето на пациентите.

По негови думи множеството от лечебните заведения на зъболекарите работят, а тези, които са затворили, са го създали поради привършването на персоналните защитни средства и неналичието на дезинфектанти.

Той изясни, че със затварянето на границите е спрял е вносът и денталните депа не могат да доставят зъболекарите.

Д-р Шарков уточни, че е дадена е поръчка до Министерството на здравеопазването за нужните количества за личния състав на денталните клиники за 1 месец. Средствата са неободими, с цел да може да се опази самият ортодонт и да не стане извършител за разпространяване на инфекцията.

" Чакаме осъществяването. В момента се извършват поръчките за лечебните заведения. Но и ние сме на първа линия и може да стане при нас доста ужасно ", уверен е той.

Д-р Шарков поучава на първо време пациентите първо да звънят по телефона, а не да отиват в кабинетите. Идеята е да се обслужват единствено пациенти с неотложни потребности, а останалите да се отсрочат.

Ще бъдат върнати пациентите, в случай че персоналните защитни средства не са налични в клиниките, предизвести ръководителят на съюза. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР