Предстои нов опит за гласуване за председател на СОС. Не

...
Предстои нов опит за гласуване за председател на СОС. Не
Коментари Харесай

Проф. Вили Лилков: Причината за блокажа на СОС не е Борис Бонев

Предстои нов опит за гласоподаване за ръководител на СОС. Не съм оптимист, защото договарянията, които се водеха до момента сред политическите сили, не бяха цялостни, тъй като ГЕРБ отхвърли да взе участие. Това сподели общинският консултант от „ Синя София " Вили Лилков в предаването „ 120 минути " по бТВ.

Според него би трябвало да се успокои тонът на диалозите.

Причината за блокажа на СОС съгласно Лилков не е Борис Бонев.

„ Според мен не е той преди всичко повода. ГЕРБ и Българска социалистическа партия споделиха, че няма да го поддържат и на последващо гласоподаване. Все още не е спаднала температурата на общинските съветници от изборите. Избирателите доста бързо влизат в естествения режим на живота, само че политиците ги държи ", сподели още Лилков.

Той счита, че в общинския съвет не трябва да има нещо сходно на така наречен сглобка, а да има съответно и ясно съглашение. В СОС не може да се работи с плаващи болшинства.

„ Същата е обстановката в доста общински препоръки в страната и София би трябвало да даде образец. Основната отговорност за решаването на този проблем носят първите политически сили ", счита той.

По думите му политическите партии в СОС имат доста общи разрези в предизборните стратегии, като се изключи левичарската стратегия на Българска социалистическа партия. Договореностите би трябвало да бъдат скрепени със съглашение, съобщи Вили Лилков.

„ Синя София " ще даде своите оферти за бюджета за идната година, само че ще остане съпротива. „ Ние ще подкрепим бюджета, в случай че забележим нашите оферти, включени в него, само че отговорността за съставянето на устойчиво болшинство и ръководство е на ПП-ДБ, на ГЕРБ и вероятно на Българска социалистическа партия, защото те са първите политически сили. Ние не държим ключа в този смисъл ", акцентира общинският консултант.

Според него не са изчерпани опциите за реализиране на съглашения и правене на обща стратегия за ръководство, като не се ангажира с явен отговор дали би се съгласил да оглави СОС, в случай че не се реализира договореност за поддръжка на предлаганите претенденти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР