Предстои нов опит за гласуване за председател на СОС. Не

...
Предстои нов опит за гласуване за председател на СОС. Не
Коментари Харесай

Вили Лилков: Предстои нов опит за гласуване за председател на СОС, но не съм оптимист

„ Предстои нов опит за гласоподаване за ръководител на СОС. Не съм оптимист, защото договарянията, които се водеха до момента сред политическите сили, не бяха цялостни, тъй като ГЕРБ отхвърли да взе участие. Това разяснява Вили Лилков от „ Синя София “, който бе и претендент за кмет на столицата.

Васил Терзиев ще предложения на диалог всички политически обединения

Според него би трябвало да се успокои тонът на диалозите.

Блокажът в общината остава макар извършените срещи на кмета Васил Терзиев с част от партиите във вчерашния ден . СОС не съумя да избере ръководител. Което накара ПП-ДБ да стартират да търсят поддръжка. Te оповестиха, че не изключват и Българска социалистическа партия. Последва остра реакция от ГЕРБ-СДС. След размяната на реплики пък новоизбраният кмет на столицата предизвести - в случай че до три месеца не бъде определен ръководител на СОС, може да се отиде на нови избори в София.

Лилков изясни, че повода не е Борис Бонев.

Заместник-кметовете към момента не са определени, сподели ръководителят на „ Спаси София “

„ Според мен не е той преди всичко повода. ГЕРБ и Българска социалистическа партия споделиха, че няма да го поддържат и на последващо гласоподаване. Все още не е спаднала температурата на общинските съветници от изборите. Избирателите доста бързо влизат в естествения режим на живота, само че политиците ги държи “, сподели още Лилков.

Той счита, че в общинския съвет не трябва да има нещо сходно на така наречен сглобка, а да има съответно и ясно съглашение.

„ Същата е обстановката в доста общински препоръки в страната и София би трябвало да даде образец. Основната отговорност за решаването на този проблем носят първите политически сили “, счита той. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР