Предстои ни водна криза. Ако не вали дъжд и ако

...
Предстои ни водна криза. Ако не вали дъжд и ако
Коментари Харесай

Емил Димитров - Ревизоро: Докато съм министър - ще има вода

Предстои ни водна рецесия. Ако не вали дъжд и в случай че не падне сняг, ние следващата година ще си имаме осезаеми проблеми. Досегашният метод на ръководство на водния запас ще се окаже неупотребим в условия на все по-голяма суша. Това сподели министърът на околната среда и водите Емил Димитров в ефира на Нова телевизия.

По думите му следващата година ще би трябвало да се вземат сложни решения. Кой ще ги вземе? На идващия министър въобще няма да му е елементарно.

" Докато аз съм министър – моят мандат теоретично е до март, до тогава всичко ще е наред, само че по-късно... ", разяснява Димитров.

Източна България е зле – язовир Тича, язовир Ястребино, язовир Камчия са в сериозно положения. Язовир Жребчево е празен от 15 години, последните 5 години не е получил никаква вода.

На доста места може да има водни режими, в случай че няма дъжд и сняг. Крайно време е Пловдив и Хасково да се захранят от язовир Кричим. В Северна България има три града, които са към язовир Тича, а в него има вода за още две години.

Проблемите се заобикалят и оставят във времето. Министерство на околната среда и водите ще приготви тактика за ръководство на водите, съобщи още Емил Димитров и уточни, че цели ще са Черноморието и система „ Дунав”.

В умозаключение министър сподели, че частните язовири не го интересуват. Запознат съм с картината, само че те не са запас за страната, добави Димитров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР