„Предстои ни най-важното заседание на общинския съвет, от което ще

...
„Предстои ни най-важното заседание на общинския съвет, от което ще
Коментари Харесай

Председателят на СОС Цветомир Петров призова съветниците да подкрепят бюджета на София

„ Предстои ни най-важното съвещание на общинския съвет, от което ще се види дали в действителност стоим зад декларираните пред гласоподавателите цели. Мисля, че направихме, невиждано, дълготрайно, свястно и резултатно разискване на плана показан от кмета и неговия екип.

Мисля, че по множеството значими тематики – детски градини, учебни заведения, публичен превоз, опазване на здравето, грижа за хората в неравностойно състояние и още значими за града браншове, нямаме разлики. Е, сигурен съм, че на всички ни се желае да са още по-добре финансирани, само че рамката на бюджета е толкоз – над 2 млрд и половина, апропо, към този момент максимален, тъй като администрацията се е постарала да го усили задоволително в приходната част. А предложенията за изменение са основно в разходната, което е предстоящо и разбираемо. “. С тези думи ръководителят на Столичния общински съвет Цветомир Петров се обърна към своите сътрудници при започване на днешното съвещание, на което се разисква бюджета на Столичната община за 2024-а година.

„ Искам да обърна внимание, че за първи път много от предложенията на жителите откриха отражение в документа, който през днешния ден ще преглеждаме. Ремонт на учебни заведения, детски градини, спортни площадки, поддръжка за хората на изкуството и други Няма да изброявам всички, веселя се, че жителите демонстрираха интензивност, схванаха, че може и да бъдат чути – мисля си, че другата година аулата няма да ни събере.

Буквално през вчерашния ден, кметът Васил Терзиев, съумя да контракти нужното нарастване за работещите в региона на детското и учебното опазване на здравето. Това нарастване ще се случи от 1 април.

Но през днешния ден желая да благодаря на всички общински съветници, които задълбочено се срещнаха и работиха по плана и най-много за това, че внесохте положителни и потребни оферти, в това число и в последния миг. Ще изредя единствено тези, които желаят по-сериозно финансиране и засягат доста хора:
8 млн лв. за здравеопазване6,5 млн за ремонт и съоръжение в общинските болници2 млн. лв. за спорт и спортни базиС 1,2 млн.лева да се усилят средствата за „ Топъл обяд “ 158-а детска градина да влезе в спомагателния лист

Всичко това го знаете, също по този начин знаете, че в случай че не подкрепите бюджета нищо от това няма да се случи. Работихте съвсем непрекъснато, правихте оферти, приемахме ги и не желая да имам вяра, че с едно натискане на копчето за гласоподаване ще предадете себе си и още по-важното хората, на които сте дали обещание повече възнаграждение – помислете за чиновниците в превоза, за здравните служащи, за актьорите. Помислете за всички жители на София, които чакат от нас зрялост и отговорност. Сигурно ще можете да обясните това и на политически си централи. Успех, сътрудници, дано покажем, че в Столичния общински съвет можем да бъдем на равнище. Достатъчно рецесии се случват в страната – дано покажем, че София може да бъде остров на сигурността. “, уточни още Петров.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР