Предстои ни дъждовен ден! Минималните температури в страната ще са

...
Предстои ни дъждовен ден! Минималните температури в страната ще са
Коментари Харесай

Дъждовен ден, очаква се и мокър сняг

Предстои ни дъждовен ден! Минималните температури в страната ще са от 3 до 11 градуса. По морето до 5-8. Преди обед ще превалява в западната половина от страната. В следобедните часове валежните зони ще доближат до морето. 
По-съществени превалявания, с количества до 15-20 л/м2, се чакат в региона на Плевен и по Южното Черноморие. В планините, над 2000 м ще вали влажен сняг. През нощта против петък дъждовете ще стопират. Вятърът ще бъде слаб до сдържан от запад със скорост до 30 км/ч, съобщи  синоптикът  на  Bulgaria ON AIR   Александрина Янкова .
Максималните температури ще са от 8 до 16 градуса, по Черноморското ни крайбрежие до 16-18. 
Над планините в утринните часове в ниските места видимостта ще бъде понижена. През деня ще бъде облачно с превалявания от дъжд и сняг. Вятърът по високите елементи, над 2200 м височина ще бъде засилен от северозапад до 50 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина към 1 градус, а на 1500 м височина до 9 градуса. 
В петък след краткотрайно скъсване на облаците, следобяд още веднъж бързо ще се заоблачи, с валежи в северозападните региони. През уикенда ще се задържи дъждовно, с по-интензивни превалявания в западните и в южните региони. 
В планините ще вали влажен сняг. В понеделник дъждовете ще не престават, като в западните региони, по високите полета и в планините дъждът ще минава в сняг. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР