Предстои назначаване и изготвяне на множество експертизи, както и разпити

...
Предстои назначаване и изготвяне на множество експертизи, както и разпити
Коментари Харесай

Петър Петров-Еврото издирван по две обвинения – за принуда и употреба на специално техническо средство


Предстои назначение и правене на голям брой експертизи, както и разпити на още очевидци

Държавното обвиняване даде детайлности за взаимната акция на Софийска районна прокуратура и Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “, извършена на 30.05.2023 година на няколко адреса в София, свързани с някогашния следовател Петър Петров, прочут като Пепи Еврото.

На 29.05.2023 година Софийска районна прокуратура се самосезира след публикувана информация в медиите, касаеща осъществени закононарушения. Едното обвиняване е за насила, заплашване или злоупотреби с власт, което се санкционира с отнемане от независимост до 6 години. Другото е за приложимост или държане на особено техническо средство, предопределено за мълчешком събиране на информация, което се санкционира с от 1 до 6 години затвор.

По случая е формирано досъдебното произвеждане за това, че от 2018 година до 29.05.2023 година в гр. София, разнообразни лица са били принуждавани да създадат нещо срещу волята си, като за това е използвано заплашване, както и за това, че за посочения интервал без съответно позволение, което се изисква по закон, е употребявано особено техническо средство, предопределено за мълчешком събиране на информация.

По следствието към наказателна отговорност е притеглен Петър Петров (бивш следовател, прочут с прякора Еврото), само че постановлението за привличане все още не му е предявено, защото макар издирването, местонахождението му не е открито.

Обвиняемият е разгласен за общодържавно търсене.

До момента в хода на следствието са осъществени голям брой дейности – разпитани са очевидци и са осъществени претърсвания и изземвания на разнообразни адреси на територията на гр. София. Предстои назначение и правене на голям брой експертизи, както и разпити на още очевидци.

В случай че в хода на досъдебното произвеждане се съберат доказателства за друго осъществено закононарушение, обвиняването ще бъде прецизирано и ще се реши налице ли са учредения за привличане към наказателна отговорност на други лица.

Разследването по случая продължава.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР