Предстои Надзорният съвет на НЗОК да разгледа осигуряването на допълнителен

...
Предстои Надзорният съвет на НЗОК да разгледа осигуряването на допълнителен
Коментари Харесай

Предстои подписване на анекс към Националния рамков договор 2020-2022 г. за дентални дейности

Предстои Надзорният съвет на НЗОК да прегледа обезпечаването на спомагателен финансов запас за дентални действия до края на годината и да бъде подписан анекс към Националния рамков контракт 2020-2022 година за дентални действия.

Средствата са с източник запасът по бюджета на касата и с тях ще бъдат увеличени всички действия в първичната дентална помощ за деца и възрастни. Целта на реализирана договореност е да се подобрят трудовите хонорари на работещите в системата на денталната помощ и да се увеличи качеството на обслужване на пациентите. Т

ова стана ясно по време на извършена през днешния ден, 13 август, среща на министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов  Костадин Ангелов Костадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 година Завършва Медицинския университет в София през 2004 година, шефа на Здравната каса проф. Петко Салчев, ръководителя на Надзорния съвет на НЗОК и зам.-министър Жени Начева, зам.-министър Бойко Пенков, който е и член на Народно събрание на НЗОК, с ръководителя на УС на Българския зъболекарски съюз доктор Николай Шарков и зам.-председателите на съсловната организация доктор Светослав Гачев и доктор Георги Димов.

Министър Ангелов изрази удовлетворение от постигнатия консенсус при договарянията, за който през днешния ден беше осведомен и уточни: „ Радвам се, че с реализирана договореност ще бъдат задоволени и настояванията на гилдията на денталните лекари, само че по едно и също време с това ще подсигуряваме на пациентите по-добро обслужване “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР