Предстои много тежка зима, в която ще става дума за

...
Предстои много тежка зима, в която ще става дума за
Коментари Харесай

Ще става дума за човешки животи: как плашат българите


" Предстои доста тежка зима, в която ще става дума за човешки животи... " Правителството на Гълъб Донев насажда боязън и суматоха - тъкмо преди изборите. Но внушава, че мисли положителното на българите. Също както и Русия.

Антон Кутев

Яко ще се мре тази зима, в случай че Кремъл не се смили над клетите българи - по този начин може да се заключи присъединяване на представителя на служебния кабинет Антон Кутев през вчерашния ден по bTV. " Предстои доста тежка зима, в която ще става дума за човешки животи - и отопление, и горивата, … няма да преживеят зимата ", съобщи Кутев. Излиза, че президентът и служебното държавно управление договарят с " Лукойл "  и търсят път към кранчето на " Газпром ", тъй като милеят за жителите си - не с цел да са къпани, а с цел да са живи. А бензините леееко поевтиняват, само че не тъй като поевтинява петролът на тържищата, а тъй като " Лукойл "  са готини и хуманисти. 
Редакцията предлага
Сиромахомилството на Кутев щеше доста да се проясни, в случай че беше упоменато, че той е и член на Националния съвет на Движение " Русофили ", чийто водач Николай Малинов е упрекнат в шпионаж в интерес на. По друга национална телевизия - Нова тв, министър председателят Гълъб Донев също плаши, че с изключение на съветски, различен петрол не може да стигне до България. Според него " единственото нещо, поради което понижават цените, е дерогацията на съветски недопечен нефт (до 2024, контрактувана от бившето държавно управление на " Продължаваме промянат " ), а в кратковременен проект сме застрашени от ". Да се чуди човек по какъв начин Марк Рич доставяше танкери с нефт за бургаската рафинерия в годините на прехода, а " Нефтохим "  преработва и петрол от Иран, Ирак, Сирия, Египет, Саудитска Арабия, Либия и преди, и след 10 ноември 1989.  

Инструментът " боязън "

Както написа преди време в блога си съветският политик и предприемач Константин Боровой, посредством пропагандата на боязън - плашейки хората до гибел, можеш да ги накараш да вървят под строй. Страхът е изключително стимулираща страст, също така пренебрегва разсъдъка, защото въздейства на инстинктите и пристрастеностите, което изключва разсъдъка и рационалните причини. По тази скица режимът в Кремъл продуцира боязън - плаши съветските жители, че Русия е застрашена от враждебния Запад, а на открито експортира страхове под формата на хибридни акции за катастрофичен недостиг на енергоносители и продоволствени проблеми. От там до митинги като този на над 70 000 души в Прага крачката е дребна, както и до хранителни протести.

В чешката столица, проведени от комунисти и крайнодесни, жители показаха недоволството си против икономическата политика на държавното управление, само че също по този начин желаеха и договаряния с " Газпром ", и преустановяване на оръжейните доставки за Украйна, издигайки лозунги като " Най-доброто за украинците, а за нас по два пуловера ". В Гърция Комунистическата партия, която на последните избори остана последна с 5.3% от гласовете, даже прикани за излизане от Европейски Съюз и НАТО на многохилядни митинги в Солун.

Високите енергийни цени и инфлация на прага на зимен сезон, който Европа се приготвя да изкара без съветски газ, основават напрежение и неустойчивост. Тези процеси могат да бъдат в допълнение подклаждани, с цел да прераснат в вълнения. Близко е до мозъка каква е задачата на сходни дейности - да покаже, че ето, самите европейци желаят да се преразгледат ограниченията по отношение на Русия, наложени поради войната в Украйна. Става въпрос за наказания, отвод от съветски газ и нефт, лимитираните пътувания на съветски жители в Европейски Съюз. Впрочем, пропагандата за неутралитет и " невъвличане във война "  също е обвързана с инструмента " боязън ": " Пазете се, като завърши с Украйна, Путин да не тръгне към други страни! ". Тези послания се транслират през разнородни представители - политици, публицисти, специалисти, учени и така нататък

" Добрата "  Русия и " неприятният "  ЕС

Говорителят на служебния кабинет Антон Кутев стартира още една теза, която е в обращение от месеци: Русия не е серпантина газа за България, българската страна е отказала да се съобрази с изискванията ѝ. Така и той, и други като него подгряват неизбежността от договарянията с " Газпром ". Независимо дали такива диалози ще се състоят, или не, значително е внушението, че без тях сме за-ни-къ-де.

След страха и паникьосването на популацията тъкмо преди избори от идната зима, следва да се индуцира злоба към " виновниците ", тези, поради които ще умрат хора през зимата. Пропагандната скица включва посочването им - " умнокрасивите ", също и европейските елити, тези в Брюксел, които вземат неверните решения в ущърб на жителите, а също и всички (политически сили), които ги поддържат.

През януари, месец преди Русия да нападне Украйна, Кутев съобщи по една телевизия, че " българинът няма да одобри присъединяване на България в някакви дейности против Русия, това ще докара до рухване на държавното управление и до трайни проблеми у нас ". В известна степен се оказа по-добър от врачката на Берлускони. Като него мислят и други социалисти - той продължава да е член на Българска социалистическа партия, въпреки и не в управлението. Но Българска социалистическа партия губи гласоподаватели, периметърът ѝ на въздействие мощно се стеснява и без значение че водачът Корнелия Нинова споделя същите като на Антон Кутев и Гълъб Донев разбирания, към този момент други партии като " Възраждане "  и " Български напредък "  са в зенит. Техният предшественик " Атака "  е под екзистенц минимума. 

А страхът и омразата ще не престават да се нагнетяват - с алибито, че тези, които го вършат, ни мислят положителното, което ни мисли и Русия, единствена пазителка на същинските християнски и обичайни полезности, както гласи една от пропагандните тези. Да беше се погрижила на първо време за своите жители.

***
Този коментар показва персоналното мнение на създателя. То може да не съответствува с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР