Предстои Министерски съвет да ни предложи, но аз съм убеден,

...
Предстои Министерски съвет да ни предложи, но аз съм убеден,
Коментари Харесай

Йордан Терзийски, ПП: Убеден съм, че България има с какво да помогне на Украйна

„ Предстои Министерски съвет да ни предложи, само че аз съм уверен, че България има задоволително отбранителна мощност, с която да подкрепи Украйна. И несъмнено, да не отслаби под никаква форма отбранителната мощност на страната. “ Това сподели за Euronews Bulgaria депутатът от „ Продължаваме промяната “ Йордан Терзийски във връзка решението на Народното събрание за изпращане на военна помощ за Украйна.

„ Това ще е една спомагателна опция даже да я ускори, като се освободим от остаряла военна техника и я възобновим с нова такава “, добави той.

 
Преди месеци имаше съответни диалози с украинската страна и тогава те бяха изпратили доста съответно искане към нас, което ние тогава удовлетворихме. То не беше за военна поддръжка, а в този момент нещата се трансформираха. Вече се оформи това болшинство в Народното събрание, което даде опция на Министерски съвет да излезе с позиция и с предложение за решение да се даде съответната военна помощ за Украйна.
„ Това решение е навременно. Преди месеци настояването от украинска страна беше напълно друго. Тогава имахме доста дейна връзка с президента Зеленски, той изиска тъкмо това. И ние му го предоставихме. Бяхме в непрекъснати партньорски взаимоотношения с него, тъй че имам вяра, че партньорството ни с НАТО и с Украйна е на доста положително равнище през всички тези месеци “, счита Терзийски.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР