Предстои Камарата да гласува във вторник дали да порицае конгресмена

...
Предстои Камарата да гласува във вторник дали да порицае конгресмена
Коментари Харесай

Какво означава, ако някой бъде порицан?

Предстои Камарата да гласоподава във вторник дали да порицае конгресмена Рашида Тлаиб (D-Mich.) поради нейните рецензии към Израел след офанзивата на Хамас против Съединени американски щати. съдружник.

Републиканците в Камарата на представителите преодоляха предлагането за анулация на резолюцията по-рано денем.

Резолюцията, спонсорирана от представителя Рич Маккормик (R-Ga.), упреква Tlaib в „ поощряване подправени разкази по отношение на офанзивата на Хамас против Израел от 7 октомври 2023 година и за апела за заличаване на страната Израел. “

Законодателството цитира потреблението на фразата „ от реката до морето “ от Тлайб, която съгласно мярката „ е необятно приета като геноциден апел към принуждение за заличаване на страната Израел и нейния народ, с цел да бъде сменена с палестинска страна, разпростряла се от река Йордан до Средиземно море. “

Резолюцията също се базира на изявление от Tlaib от 8 октомври, което допуска, че помощта на Съединени американски щати за Израел е частично отговорна за насилието, което се разиграва в Близкия изток.

Ето какво би трябвало да знаете за ограниченията за съмнение в Конгреса:

Какво значи, в случай че сте порицани?

Порицанието е публично гласоподаване на надълбоко отрицание на държанието на член, взето от която и да е камара на Конгреса.

Как да порицанията работят в Конгреса?

Когато Камарата утвърди мярка за неодобрение с болшинство, членът, който е охулен, би трябвало да „ стои в кладенеца на Камарата “, до момента в който председателстващият чиновник чете резолюцията за неодобрение на глас. (AP Photo/J. Scott Applewhite)

Вотът на съмнение е непокътнат за „ по-сериозни нарушавания “, съгласно разпоредбите на Дома. Когато Камарата утвърждава мярка за съмнение с болшинство, подложеният на критика член би трябвало да „ стои в кладенеца на Камарата “, до момента в който ръководителят чете резолюцията за съмнение на глас.

Според историческия уеб страница на Камарата, това е предопределено да служи като „ форма на обществено неодобрение “. Както в Сената, по този начин и в Камарата би трябвало да има болшинство, с цел да се порицае член на Конгреса за държанието му.

Какво в действителност прави порицанието?

Гласуване за неодобрение на различен член на Конгреса не има никакви други пълномощия с изключение на общественото наказание на държанието на този член. То не изключва член от Конгреса, нито отхвърля правата или привилегиите на този член в границите на Конгреса.

Уебсайтът на Сената споделя, че порицанието може да има „ мощен психически резултат “ върху члена и след това да заплаши взаимоотношенията му имат с сътрудниците си. Уебсайтът на Камарата отбелязва, че порицанието прави „ дълбокото отрицание “ на Камарата на член обществено притежание, само че не подсигурява изключване.

Порицанието единствено по себе си също не би отстранило член от техните назначения в комисиите, а отнемането на член от техните комисии може да бъде в допълнение наказване към порицанието.

Има ли други равнища на дисциплинираност в Конгреса?

Има три съществени метода за дисциплиниране на член на Камарата, в това число изключване, неодобрение и по-леки форми на неодобрение на членове.

Вътрешните правила гласят, че порицанието е за „ съществени нарушавания “, порицанието е предопределено да се употребява за „ по-сериозни нарушавания “, а изключването е за " най-сериозните ". Порицанието на член на Камарата изисква гласоподаване с нормално болшинство или може да бъде приложено посредством отчет на комисия и не изисква представителят да стои в кладенеца.

Гласуването за изключване на член на Конгреса би лишило две -мнозинство от трети гласове в двете камари и се употребява спестовно от първия Конгрес; петима представители са били изключени от Камарата и 15 сенатори са били изключени от горната камара в историята на Съединени американски щати.

Луна също подаде резолюция през май за изключване на Шиф от Камарата, защото калифорнийският демократ прави поръчка за Сената.

Колко законодатели са били цензурирани?

Респ. Пол Госар, R-Аризона, един от групата републиканци, които гласоподаваха срещу кандидатурата на конгресмен Кевин Маккарти, R-Калифорния, за ръководител на Камарата на представителите, напуща залата на Камарата в Капитолия във Вашингтон, четвъртък вечер, 5 януари, 2023 година (AP Photo/J. Scott Applewhite)

Камарата към този момент е порицала 25 законодатели в историята, в това число конгресмен Адам Шиф (D-Calif.) по-рано тази година.

Предишният член, изправен пред порицание беше конгресменът Пол Госар (R-Ariz.) през 2021 година, откакто той разгласява видеоклип, който го изобразява по какъв начин убива конгресмена Александрия Окасио-Кортез (D-N.Y.) и атакува президента Байдън.

Сенатът е порицал девет от своите членове от 1789 година насам. Последният сенатор, който е бил охулен, е някогашният сенатор Дейвид Дюренбергер (R-Min.) през 1990 година за „ неетично държание “, обвързвано с персонални връзки, възобновявания на Сената и средства за акция.

За най-новите вести, времето, спорта и поточно видео се насочете към The Hill.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР