Предстои изграждане на алтернативен път, свързващ Околовръстното шосе на Пловдив

...
Предстои изграждане на алтернативен път, свързващ Околовръстното шосе на Пловдив
Коментари Харесай

Ще бъде изграден алтернативен път, свързващ Околовръстното на Пловдив със Скобелева майка.

Предстои създаване на различен път, свързващ Околовръстното шосе на Пловдив с пътен възел " Скобелева майка ". Това заяви министър председателят Бойко Борисов по време на работна среща, провела се на Асеновградско шосе, съобщи „ Фокус “.
На срещата участваха регионалния шеф на Пловдив Здравко Димитров, притежателят фирмата-изпълнител по разширението на пътя Пловдив - Асеновград, както и кметовете на Пловдив и Асеновград.
Според премиера Борисов построяването на новата пътна права ще поеме огромна част от трафика, който и до в този момент минава през основния път Пловдив - Асеновград. Прогнозните стойности са, че различният път ще коства близо 7 млн. лева и ще е с дължина 6 км.
„ Ще създадем продължение на Околовръстното, което да се свързва с надлез „ Скобелева майка “, с цел да може трафикът, приближаващ от Родопите, да се пренасочва през различния път “, сподели още Бойко Борисов.
Той уточни, че планът планува създаване на кръгово придвижване и отчуждаване на частни терени, през които ще минава новият пътен сектор. Премиерът сподели още, че строителните действия по разширението на пътя Пловдив - Асеновград вървят в период.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР