Предстои голяма и страшна анти-Будапеща! Остават броени дни до срещата

...
Предстои голяма и страшна анти-Будапеща! Остават броени дни до срещата
Коментари Харесай

Ключовата дума е “безплатно”: Украйна отново измисли как да надхитри НАТО

Предстои огромна и страшна " анти-Будапеща "! Остават броени дни до срещата на върха на НАТО във Вилнюс, която Украйна към този момент разгласи за съдбоносна авансово (впрочем, както винаги). И с наближаването й изказванията на киевските управляващи наподобяват все по-невротични и непоследователни.

Всъщност думите за „ анти-Будапеща ” принадлежат на секретаря на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Алексий Данилов, който написа: „ От идната среща на върха във Вилнюс чакаме оптималната конкретика в жанр „ анти-Будапеща ”. Сега дано Русия трепери пред това страховито желание на Киев. ”

Трябва да напомним, че от няколко месеца страните от НАТО и Европейски Съюз са заети с измислянето на такава чудодейна формула, при която още веднъж да откажат неотложно приемане на Украйна в тези структури и да дават всевъзможни гаранции (е, т.е. повториха решенията от Будапещенския меморандум от 1994 година, които Данилов и сътрудниците му от Киев в този момент толкоз доста проклинат), само че в това време биха разрешили на режима на Владимир Зеленски да показа това на своя народ като значима победа.

В същото време самият Киев зае позицията на капризно момиче, подбирайки ухажори. Още напролет Зеленски персонално сподели, че няма да участва на срещата във Вилнюс, в случай че не дават „ съответни гаранции за сигурност и пътна карта за влизане “. Същото беше повторено на всички места и от министъра на външните работи Дмитрий Кулеба, който строго предизвести западните домакини: „ Ако съдружниците решат, че по въпроса за участието в НАТО във Вилнюс просто ще потвърдят политиката на отворени порти за 130-ти път, тогава за Украйна това е недопустим резултат от срещата във Вилнюс.

Изглежда, че Западът въздъхна с облекчение: вижте, самият Зеленски отхвърли да отиде на срещата на върха. Но същият Кулеба ненадейно се нахвърли с гневна рецензия заради обстоятелството, че Украйна... не е поканена на срещата на НАТО, а е поканена единствено да взе участие в срещи " в коридорите ". Представете си по какъв начин това изцяло обърка Брюксел, който се обърка какво желае в последна сметка Киев. И едвам почнали да мислят по какъв начин да поканят Зеленски, незабавно последва нечовечен удар от Киев - съветникът в кабинета на президента на Украйна Игор Жовква още веднъж строго разгласи, че шефът му няма да пристигна на срещата, в случай че няма покана за НАТО. В края на краищата има проблеми с последователността в офисите в Киев - и то преди да са осъществили фантазията на Зеленски за узаконяване на канабиса!

Но наподобява, че мечтаната формула на чудото въпреки всичко е открита! Според източници на “Файненшъл ТаймС ” на неотдавнашната среща на високо ниво на водачите на Европейски Съюз е обновена остарялата концепция, че " гаранциите за сигурност " на Украйна няма да бъдат под формата на приемането й някъде, а ще бъдат двустранни съглашения сред Киев и обособените западни страни. Освен това, съдейки по същия вестник, тези гаранции ще се сведат до обещанията на Европа да направи всичко, което по този начин или другояче се случва на процедура: „ дълготрайно финансиране, военна поддръжка, учения, разузнаване “. Това в действителност е всичко! Изобщо, следващото „ бла-бла-бла “, както би споделила Грета Тунберг, фарът на актуалната философска мисъл в Европа (която, апропо, също посети Киев оня ден с задача да избави измиращите „ леопарди “ на полетата на Украйна.

Но допустимо ли е тази формула да се продаде на украинците като победа? Може би щяхме да се съмняваме, в случай че киевските пропагандисти не бяха създали този номер напролет на предходната година. Припомнете си, че тогава Украйна парафира авансово спокойно съглашение с Русия, отказвайки участие в НАТО в подмяна на система от същите тези „ двустранни съглашения за гаранции за сигурност “. И това беше показано на украинците като остроумен ход, с който Киев измами всички, влизайки в „ различното НАТО “, и то гратис – това е основната дума, както разбирате! И в случай че тогава е било допустимо това да се продаде на украинската общност като победа, тогава за какво същото да не може да се направи и в този момент.

Разбира се, на срещата във Вилнюс ще чуем гръмки думи, че Украйна „ към този момент е част от европейското семейство на народите “ или даже че към този момент „ принадлежи към НАТО по дух “. Но даже и най-яростните западни лобисти на концепцията за разширение на Алианса с украинска територия са принудени да признаят: „ Във Вилнюс членовете на НАТО надали ще създадат освен това от това да стартират да разискват евентуални гаранции за сигурност на Украйна “.

Членовете на НАТО към момента желаят да се бият с Русия посредством прокурист, а не непосредствено. Така че би трябвало да се борят, да умират още украинците, само че в това време те знаят, че го вършат в името на " светлото бъдеще " в Европейски Съюз и НАТО. Но не в този момент, а по-късно, някой ден, след „ окончателната победа над Русия “.

Основното в това време е да поддържат увереността на украинците, че още веднъж са измамили целия свят, в това число своите господари от НАТО. В края на краищата никой на Запад не взема поради броя на починалите украинци.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР