Предстои единадесетото издание на празника на баницата в Елхово, съобщиха

...
Предстои единадесетото издание на празника на баницата в Елхово, съобщиха
Коментари Харесай

Едно от най-вкусните неща на света: Предстои празник на тракийската баница в Елхово

Предстои единадесетото издание на празника на баницата в Елхово, оповестиха от читалище „ Развитие - 1893 ”.

всички искащи могат да се включат в идния празник на обичайна тракийска баница „ Баница вита - два пъти превита ” 2023, който ще се организира на 16 септември - събота , на централния площад в Елхово, оповестиха от читалището.

Празникът е с конкурсен темперамент и в него могат да вземат участие всички искащи. Организаторите насочат покана и към всички майстори на тестеното произведение да се включат с проява, да покажат умения и мурафет при точене и подготвяне на баницата.

Всеки участник има право да се показа с от един до три продукта, като наложително изискване е това да са баници. Не се позволяват подготвени артикули. Участниците са свободни сами да преценяват с каква по тип баница ще се показват, която да е обичайната за представяното обитаемо място.

Допускат се сладки, солени, с подготвени или точени кори, с или без плънка баници. До 5 септември искащите е належащо да подадат поръчка , съпроводена с в детайли изложение на рецептите, които се събират, отразяват и съхраняват в рецептурник.
 iStock
Участниците и продуктите, с които ще се показват в конкурсната част ще се оценят от жури . Ще бъде присъдена и годишната премия на кмета на община Елхово - Петър Киров. 

Празничното събитие се провежда за разпространение и запазване на българските обичаи и минава под патронажа на кмета на Община Елхово.

Заявки за присъединяване, както и цялостните предписания на продуктите, които ще се показват се подават на място в читалището или на имейл: [email protected]

Заявките подадени по имейл би трябвало да съдържат имена и телефон за връзка с участника. За контакти и повече информация тел.: 0894/ 467-106 или 0895/ 77-18-62.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР