Предстои да видим първото сериозно изпитание пред правителството – приемането

...
Предстои да видим първото сериозно изпитание пред правителството – приемането
Коментари Харесай

Александър Маринов: Предстои да видим първото сериозно изпитание пред правителството – приемането на бюджета

Предстои да забележим първото съществено тестване пред държавното управление – приемането на бюджета. Това сподели проф. Александър Маринов в аудиокаста на " Фокус “ " Това е България “ по отношение на идните конституционни промени, в които се планува премахването на института на служебния кабинет.

" Правителството не може да се оправи даже с обикновени кадрови въпроси. Парламентът също много буксува. Предстои да забележим първото съществено тестване, а точно приемането на бюджета. Ясно е, че това съдружно упралвение има два пътя – или би трябвало да се оформи като такова и да стъпи на съответния управнически политически документ, или ще бъде ръководство с плаващи болшинства по най-различни тематики и може да завърши всеки ден и час ", съобщи той.

Според него първите две политически сили не могат официално да разгласят какъвто и да е тип на съглашение, тъй като ползите им се разминават.

" Много добре знаем обаче, че тук политическите ползи се разминават и по тази причина е мъчно да се реализира съглашение. Въпросът не е по какъв начин ще се назова документът, а в самата природа на сходно съдружно партньорство, което допуска солидарно носене на отговорност, само че тук ползите към този момент се разминават ", изясни той.

Проф. Маринов счита, че белезите за общо ръководство към този момент са налице. Фактът обаче, че от ПП-ДБ към момента не са подписали съдружно съглашение, не значи, че дейностите им не опонират на декларираните в началото позиции.

" Ясно е, че те ( бел. от ред. ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ) дружно избраха държавното управление и премиера. Договориха се неофициално по обща законодателна стратегия, в този момент следва да одобряват бюджет. Какви по-ясни доказателства, че става въпрос за едно съдружно ръководство. Те бягат, тъй като се кълняха, че в никакъв случай няма да партнират или подкрепят съставянето на държавно управление с ГЕРБ ", сподели още професорът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР