Предстои да видим дали това предложение е в резултат на

...
Предстои да видим дали това предложение е в резултат на
Коментари Харесай

Радев за предложеното за „Росенец“: Корпоративни апетити или кризисен пиар

„ Предстои да забележим дали това предложение е вследствие на корпоративни апетити или спешен пи ар “, сподели президентът Румен Радев по отношение на препоръчано на ПП-ДБ да се приключи концесията на пристанище „ Росенец “.

„ Нашата цел е влизането ни в Шенген и това е ясна стъпка в тази посока “, сподели Кирил Петков

„ Това е следващото преждевременно и изцяло неточно изявление на политически водачи. Нека се върнат обратно и да си отговорят кой даде на концесия пристанището? Правителството на Бойко Борисов. Служебното държавно управление не е удължавало концесии. 25 години остават да бъде в действие тази концесия, която обслуженото държавно управление не приключи, тъй като тогава водеше битка с галактическите цени на гривата, които ни докараха четворната коалиция “, добави Радев.

„ Надявам се, че са си създали оценка на риска какво има зад пристанището. Защото там има една огромна тилова база. На кого принадлежи тя? Защо принадлежи на „ Лукойл “, по какъв начин това връщане на пристанището на страната ще се отрази на цените на горивата? “, попита президентът.

„ Това е първата доста значима и наложителна стъпка, само че не и последната. Очаквам да се изпълнят условията в двата подписани протокола, които са неразделна част от преговорната рамка. Най-сетне се стигна до напредване напред по въпроса за гарантиране на конституционното пълноправие на българите в Северна Македония . За страдание ми лиши година да увещавам партиите. Само „ ИТН “ поддържа предлагането ми за регистриране в Конституцията като наложително изискване за начало на договарянията за Европейски Съюз ”, съобщи Радев за по отношение на това, че държавното управление на Северна Македония утвърди плана за смяна на Конституцията.

Така в главния закон на страната ще бъде добавено и българското население в страната

„ Това, което ме тормози е, че държавно управление и Народното събрание не реагираха на декларацията на Бундестага . Явно благодарение на лобиране е направена една таква декларация. Наложи се да адресирам писма до всички европейски водачи с отстояване на нашата позиция. Правителството би трябвало да постави старания, тъй като там са идващите стъпки “, разяснява Радев.

„ Христо Иванов вкарва в играта всички допустимо карти, с цел да забравим подлостта, с която измами гласоподавателите си. Той извая целият си политически облик като герой против мафията, наречена от него Борисов и против задкулисието, наречено от него Пеевски. В момента той не просто се прегърна с тях, той им слугува “, разяснява президентът изявлението на депутата на Демократична България, че Радев замязял на Лукашенко.

„ Репликата на Радев, че Украйна желала да води тази война ни изолира от нашите съдружници “, сподели съпредседателят на „ Демократична България “

По думите му Иванов казвал, че ГЕРБ и Движение за права и свободи трябвало да се държат надалеч от ръководството, а в този момент им подарявал властта.

Румен Радев разяснява и претендента на ПП-ДБ за кмет на София Васил Терзиев. „ Не е правилно да съдим за децата на държавно сигурност по родителите им. Това е урок за хората, които дълги години осмисляха политическото си бието  с линчуване на всички свързани с Държавна сигурност, а през днешния ден издигат тъкмо подобен претендент “, сподели той.

За мен човек, който е предава родителите си ще съобщи родината си “, акцентира Радев.

„ Васил Терзиев може да сплотява и да реализира резултати, по тази причина го избрахме “, сподели тя

Той разяснява и опасността за ликвидиране против военния министър Тодор Тагарев.  „ Против съм заплашването на който и да е български жител. Очаквам държавното управление да вземе ограничения и да се разбере дали това са подправени сигнали и до какъв брой са достоверни. Всеки един български жител би трябвало да бъде защитаван, когато животът му е заплашен “, приключи президентът.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР