Предстои да стане ясно какво ще се случи днес, когато

...
Предстои да стане ясно какво ще се случи днес, когато
Коментари Харесай

На фона на раздора в коалицията: Актуализацията на бюджета влиза в НС

Предстои да стане ясно какво ще се случи през днешния ден, когато депутатите ще гледат бюджетите на НЗОК и ДОО. Слави Трифонов и останалите в редиците на Има Такъв Народ обявиха, че ще поддържат бюджета в обществената му част. Най-много пари се насочват за нарастването на пенсиите - от 1 юли парите на възрастните би трябвало да се вдигнат с 10 %, както и да се резервира Коронавирус добавката от 60 лв.. Минималната пенсия би трябвало да стане съвсем 470 лв. при 370 сега.

Парламентът ще стартира работа на фона на нова политическа конюнктура. Една седмица е минала, откогато Слави Трифонов разгласи, че изтегля министрите си от обединението, само че дни по-късно на фона на обвинявания в мафиотски връзки и задкулисие, няколко депутати обявиха, че напущат Има Такъв Народ. Възможно е през днешния ден доста по-лесно да се обезпечи кворум за започване на пленарното съвещание, откакто предходната седмица то се организира с кворум на ръба.

От " Възраждане " обявиха, че няма да се записват. Министър-председателят Кирил Петков даде обещание, че ще продължи да търси болшинство измежду народните представители, с цел да може актуализацията на финансовата рамка на страната да влезе в действие от началото на юли.

Припомняме, че актуализацията на бюджета стана мотив за раздор в редиците на ръководещото болшинство. Министрите на Има Такъв Народ напуснаха съвещанието в Министерски съвет предходната седмица поради ненадейно вкарване на точката в дневния ред на изпълнителната власт, преди тя да бъде гледана на съдружен съвет. От Политическа партия обаче са безапелационни, че тематиката е била обсъждана редица пъти. Освен това, главен проблем е изчезналите пари за пътищарите, които доведоха и до първата подадена оставка - тази на шефа на Министерство на регионалното развитие Гроздан Караджов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР