Предстои да се създаде звено за контрол - туристически инспекторат

...
Предстои да се създаде звено за контрол - туристически инспекторат
Коментари Харесай

Нов инспекторат ще следи за качеството на услугите в туризма у нас

Предстои да се сътвори звено за надзор - туристически инспекторат към министерството на туризма. Така характерните контролни пълномощия, които досега се реализират от Комисията за отбрана на потребителите, ще се трансферират към министерството.

Това заяви в Боровец министърът на туризма Николина Ангелкова по време на работна среща с представители на контролните институции, локалната власт и бизнеса за подготовката на зимния сезон.

Тя акцентира, че взаимните инспекции с КЗП ще продължат. Всичко, обвързвано с потребителските права, ще се резервира в обсега на КЗП съгласно Закона за отбрана на потребителите.

Предвижда се инспекторът да има 6 районни структури, като едната ще е в Боровец. Идеята е тези структури да бъдат също в Банско, Пампорово, Варна, Добрич и Бургас, с цел да се обзет огромните зимни и черноморски курорти.

Първият план на Закона за изменение и допълнение на Закона за туризма ще бъде импортиран в Народното събрание до края на ноември.

Министър Ангелкова изрази вяра, че законопроектът ще мине ускорено в Народното събрание, с цел да може звеното за надзор да стартира работа най-късно през април.

В началото на зимния сезон взаимните инспекции с КЗП ще стартират, с цел да се инспектират още веднъж ски пистите - съгласно наредбата за осведомителната им обезпеченост.

Ще се наблюдава дали се съблюдава категоризацията на пистите и дали те имат нужните осведомителни знаци. Работата на ски патрулите също се регламентира по тази разпоредба.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР