Предстои да бъдат закупени още 1200 броя ленти с шипове

...
Предстои да бъдат закупени още 1200 броя ленти с шипове
Коментари Харесай

Закупуват още 1200 ленти с шипове за полицията, за да спират...

Предстои да бъдат закупени още 1200 броя ленти с шипове за наложително спирае за потребностите на Министерство на вътрешните работи. Те ще бъдат разпределени из полицейските дирекции в страната. Това сподели пред публицисти в Пловдив шефът на " Охранителна полиция " в ГДНП комисар Венелин Младенов, който присъстваше на образование на служители на реда при дейности с неподчинили се на предписание водачи, съобщи кореспондент на " Марица ". Той уточни, че все още Министерство на вътрешните работи разполага със 759 такива ленти с шипове, с тях са оборудвани патрулните коли. 
 
  " Такива образования ще бъдат извършени в цялата страна. Те се вършат, с цел да се опреснят знанията на чиновниците на реда за дейностите при наложително прекъсване ", сподели Младенов.  По думите му, при нужда тези ленти с шипове могат да се употребяват и при неотложно прекъсване на транспортни средства с незаконни мигранти. Допълнително с такива ленти ще бъдат снабдени патрулите по Автомагистрала " ТРакия ", която е главен кулоар на трафикантите, както и КПП-тата по границата. 

По време на образованието през днешния ден стана ясно, че лентата с шипове се разгъва за броени секунди, като няма заплаха да обърне преследваната кола даже и при скорост от 120-130 км. Когато шиповете се забият в гумата, въздухът излиза доста бързо и по този начин транспортното средство остава устойчиво, въпреки и по джанти. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР