Предстои чрез експертиза да установяват дали мъжът е психически годен

...
Предстои чрез експертиза да установяват дали мъжът е психически годен
Коментари Харесай

Паралелно с грипа - епидемията е от психичноболни престъпници! И училищният бомбаджия се оказа шизофреник

Предстои посредством експертиза да откриват дали мъжът е душевен кадърен да носи наказателна отговорност за това, че подвигна на крайник цялата страна

Паралелно с грипната зараза, която е естествена за този интервал от годината, явно в страната ни върлува и друга – на обострените психологични разстройства, които стават причина за закононарушения. Едно от най-бруталните убийства в Бургас – на уважаваната учителка Рада Гешева, е дело на сина ѝ Георги, който страда от психологично заболяване / /, само че това явно бе единствено началото.

Тази вечер стана ясно, че 32-годишният учебен бомбаджия, който подвигна на крайник полицията в цялата страна, откакто подаде сигнал за сложени взривни устройства във всички школа, се оказа с ТЕЛК от 2020 година, а диагнозата му е налудно органично шизофреноподобно разстройство.

На 22 януари вечерта той изпратил от телефона си имейл до Българската национална телевизия, в който съобщавал, че през днешния ден във всички учебни заведения в България ще има бомба.



След като е открито от кое място е подаден сигналът, служителите на реда правят претършуване в дома на добричлията, където е открит телефонът му, а известията даже не били отстранени от историята.

Предстои посредством експертиза да откриват дали мъжът е душевен кадърен да носи наказателна отговорност. Все още не е разпитван, не е ясно за какво е подал подправените сигнали. Не е притеглен и като обвинен заради психологичното му положение, ще се изчака мнението на специалистите, прецизираха от прокуратурата в Добрич пред Флагман.бг.

Задържан е за период до 24 часа. Образувано е по член 326, алинея 1, който планува за този, „ който предава по радио, телефон или по различен метод погрешни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, акцидент или паника, се санкционира с отнемане от независимост до две години “.

Заради опасността в редица учебни заведения в цели области на страната през днешния ден бе неучебен ден. Полицаите направиха инспекции в цялата страна, в това число и в Бургаско, само че не бе намерено нищо съмнително.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР