Представяте ли си за отседнете в луксозен хотел, който преди

...
Представяте ли си за отседнете в луксозен хотел, който преди
Коментари Харесай

Емблематичен затвор със 115-годишна история в Япония се превръща в луксозен хотел

Представяте ли си за отседнете в първокласен хотел, който преди този момент се се славел като емблематичен затвор. Една японска компания желае да направи това действителност, като трансформира прочут някогашен затвор в първокласен хотел с 48 стаи.

Става въпрос за някогашния японски затвор Нара, издигнат през 1908 година, който е избран за културна забележителност в Япония през 2017 година Сега ще бъде реновиран от Hoshino Resorts съгласно изказване на компанията, представено от Business Insider.

Затворът " ще се трансформира в първокласен хотел, в който гостите ще могат да се насладят емблематична постройка с освежен интериор ", пишат от Hoshino Resorts.

Комплексът има характерен дизайн, който е сходен на звезда, с пет крила, пръснати от централен команден пункт. Към административната постройка е ситуирана централен пункт за наблюдаване, от който надзирателите виждат и петте отделения на пандиза. Решетките на пода на второто равнище разрешават на надзирателите да виждат килиите на двете равнища по едно и също време.

Хотелът, който ще изникне на негово място, ще е с повърхност над 6 200 квадратни метра и ще разполага с ресторант, салон и музей. Очакванията са той да отвори порти при започване на 2026 година, по проектите на Hoshino Resorts.
 Как една изоставена гара в Испания се трансформира в първокласен хотел
Как една изоставена гара в Испания се трансформира в първокласен хотел

След години на поправки гара " Канфранк " посрещна първите си посетители през януари 2023 година

Затворът на град Нара е една от първите сходни институции направени в западен жанр, проектирани от японското държавно управление в ерата Мейджи, която завършва през 1912 година Нара се намира на изток от град Осака.

През 1946 година постройката става затвор за младежи в Нара и в него са прибирани хора на възраст сред 16 и 26 години. Затворниците са имали разнообразни задания, като да придобият професионални умения като подкастряне и разработване на регистрационни номера да вземем за пример. Целият комплекс може да побере към 635 пандизчии.

Плановете за трансформиране на пандиза в хотелски комплекс се оферират от 2017 година, когато той беше затворен и разгласен за постройка на културата.

След това се постановиха поправки за отбрана на постройките от трусове, съгласно. Компанията съобщи, че хотелът е трябвало да отвори порти през 2021 година, само че това е било отсрочено.
 Телефонната палата в София става хотел
Телефонната палата в София става хотел

Главният проектант на София Здравко Здравков е издал виза за планиране за преустройството на сградата
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР