Представяте ли си как просто напускате стария си живот, местите

...
Представяте ли си как просто напускате стария си живот, местите
Коментари Харесай

Искате да си купите къща за €1 в Италия? И този град вече предлага такава възможност

Представяте ли си по какъв начин просто " напускате " остарелия си живот, местите се в страна като Италия и поставяте там основите на изцяло нов подобен? За задачата обаче ще би трябвало да имате един стабилен капитал зад тила си. Или пък не.

Всъщност да си купите къща в южната част на Италия може да се окаже доста по-евтино, в сравнение с си мислите. По-точно 1 евро. Да, още един град в европейската страна се пробва да притегли нови поданици, като предлага остарели изоставени къщи на тъкмо такава цена.

Местната власт в Бизача се надява по този метод да " резервира " живота дребното градче, ситуирано в Кампания, описват от CNN Business.
 Италианският град, който подарява изоставени жилища
Италианският град, който подарява изоставени жилища

Семейства, които чакат деца, даже ще бъдат подтиквани с финансова инжекция от хиляда евро

" Тук сме изправени пред доста характерна обстановка. Изоставените къщи се разгръщат в историческия център на града ", споделя зам.-кметът на обитаемото място Франческо Тарталия.

Има и една измама. Всички нови притежатели на парцели, купени за 1 евро, ще би трябвало да поемат уговорката да укрепят и да стопанистват добре добитите къщи.
 Снимка 463252
Източник:

За разлика от други италиански градове, които оферират същата скица, управляващите в Бизача не са оповестили условия за най-малък размер на инвестицията в парцелите, както и период, до който ремонтите би трябвало да бъдат направени.

Градчето има и още един плюс - всички парцели, оповестени за продажба на тази цена, са благосъстоятелност на общината. Те са били добити от нея преди години при изселването на старите им притежатели.

" Това подсигурява, че процесът ще минава бързо и безпрепятствено, като няма да е належащо да се търсят старите напуснали притежатели и да се подписват съглашения с трети страни ", изяснява още Франческо Тарталия.
 В италиански град се продават парцели за 1 евро
В италиански град се продават парцели за 1 евро

Местната власт желае да реши казуса с обезлюдяването на региона
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР