Представяте ли си – главният секретар на МВР на НАТО-вска

...
Представяте ли си – главният секретар на МВР на НАТО-вска
Коментари Харесай

Живко Коцев: Знаех, че Марин и Стефан са контрабандисти, поддържах връзки с тях от лоялност към Бойко Рашков 


Представяте ли си – основният секретар на Министерство на вътрешните работи на НАТО-вска страна поддържа връзки с контрабандисти, тъй като те били близки другари на някогашния вътрешен министър от ПП-ДБ и той, от преданост към този министър, им върви на посетители и получава от тях дарове!?!

Това може да се случи единствено в България, в която този основен секретар получава от контрабандистите часовник за 50 000 лв., а пък министър-председателят от ПП-ДБ неглижира този факт, за какво не вижда в него „ нищо неправилно.

От събота страната се тресе в следващия корупционен скандал, който окончателно ни отдалечава от Шенген и еврозоната.

Шокиращи разкрития прави основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев по време на разпита си пред Комисията за противодействоие на корупцията на 3 април 2024 година, с протокол от който се снабди Епицентър. бг:

„ Марин и Стефан ме срещнаха с „ Паскал “, знаех, че са контрабандисти и кадруват в митниците през Петя Банкова “

„ Гостувал съм на техни персонални или фамилни тържества, както и те са гостували на мен, надлежно сме си разменяли дарове “.

„ В един по-късен стадий, когато към този момент познавах и сина на Мартин – Стефан Димитров научих, че те имат другарски връзки с господин Бойко Рашков Продължително време съм имал служебни връзки с господин Рашков, посещавал съм неговия дом и там съм виждал Марин и Стефан “.

„ Моята преданост към господин Бойко Рашков е главната причина да поддължам контактите си с Марин и Стефан “.

„ Има полиция пред нас, трошат ми вратата, какво да правя…?! “

Това чува по телефона си минути след 06.00 часа сутринта на 3 април (миналата сряда) основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Входящото позвъняване до най-висшия служител на реда на България идва от контрабандиста Стефан Димитров, който минути по-късно е задържан от сътрудници на Комисията за противопоставяне на корупцията и Държавна организация „ Национална сигурност “.

В събота Софийски градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на Димитров и на шефа на организация „ Митници “ Петя Банкова, поради присъединяване в проведена незаконна група за контрабанда, пране на пари и други закононарушения.

Ранното позвъняване на Стефан Димитров тормози не по-малко самия Живко Коцев, който в началото не е бил осведомен с антикорупционната интервенция, само че е бил наясно с незаконосъобразната активност на татко и наследник Марин и Стефан Димитрови, а точно да обезпечават безпроблемното действие на контрабандните канали за цигари на Николай Николов, по прякор „ Паскал “.

Притеснен, че КПК и ДАНС сигурно са засекли неговите близки връзки с татко и наследник Димитрови, както и с уличената в корупция шефка на митниците Петя Банкова – Живко Коцев отива непосредствено в Антикорупционната комисия на пл. „ Света Неделя “, като декларира предпочитание да даде показания за незаконната активност на групата в качеството си на „ Свидетел №3 “.

Само два дни по-късно – на 5-ти април в изказване пред медиите в наличието на министър-председателя в оставка Николай Денков, Коцев самичък разкрива, че е свидетелствал против приятелите си, от които става известно е получил и безценен марков часовник за 50 000 лева Самият часовник, както научи Епицентър. бг, е бил открит по-късно при претърсването в дома на Живко Коцев.

Към „ Епицентър “ бе лийкнат протокол от разпит на „ очевидец №3 “, даден в наличието на юрист в постройката на КПК в следобедните часове предходната сряда.

Показанията бяха в детайли разисквани и в откритото съвещание на Софийски градски съд, като в решението си съдът даже подлага на критика прокуратурата, че следва да притегли като обвинен „ очевидец №3 “.

От разпита на „ очевидец №3 “ излиза наяве, че основният секретар на Министерство на вътрешните работи дефинира като фамилни другари Марин и Стефан Димитрови, в това число е бил наясно с тяхната роля на контрабандисти на цигари.

„ Служебно е достигала информация до мен, че тези две лица се занимават с контрабандна активност – контрабанда на цигари “, споделя Живко Коцев и акцентира, че „ въпросните лица знаеха, че съм чиновник на Министерство на вътрешните работи “.

И макар, че е знаел за противоозаконната активност на Марин и Стефан основният секретар на Министерство на вътрешните работи позволява непосредственост с тях: „ Гостувал съм на техни персонални или фамилни тържества, както и те са гостували на мен, надлежно сме си разменяли дарове “.

Което е безусловно неприемливо от позиция на всевъзможни закони, правилници, професионален морал и нравственос.

„ В един по-късен стадий, когато към този момент познавах и сина на Мартин – Стефан Димитров научих, че те имат другарски връзки с господин Бойко Рашков Продължително време съм имал служебни връзки с господин Рашков, посещавал съм неговия дом и там съм виждал Марин и Стефан, което удостовери информацията, че те между тях са в трайно положителни връзки “, споделя Живко Коцев по време на разпита си пред разследвващия контрольор при Комисията за противопоставяне на коруцията на 3 април 2024 година.

И признавa, че е поддържал близки контакти с тях от преданост към Бойко Рашков, някогашен вътрешени министър, а понастоящем народен представител от ПП-ДБ.

„ Моята преданост към господин Бойко Рашков е главната причина да поддължам контактите си с Марин и Стефан “, е безумното пояснение на основния секретар на Министерство на вътрешните работи за близостта му с контрабандистите.

Според изказванията на Живко Коцев, той е поддържал тези контакти, с цел да черпи информация от самите контрабандисти, която вероятно да употребява за работата си в Министерство на вътрешните работи.

Подобно изказване е несъстоятелно, най-малкото, тъй като няма по какъв начин обществена фигура каквато се явява основния секретар на вътрешното министерство да реализира задания като действен служащ, в случай, че е обществено прочут.

Свидетелят се пробва да употребява показанията, с цел да се отбрани от уличаването си като съизвършител в незаконната група.

А в опит да прикрие своята идентичност, „ очевидец №3 “ показва в показанията си пред КПК, че познава Живко Коцев.

В наличието на своя юрист – „ очевидец №3 “ признава, че татко и наследник Димитрови са го срещнали и с оповестения за търсене Николай Николов – „ Паскал “.

В показанията си „ очевидец №3 “, за което качество самия Коцев се самоосвети, признава още, че е посредничил за реализиране на контакти сред обвинения Стефан Димитров и директорката на митниците Петя Банкова.

На съвещанието пред Софийски градски съд стана ясно обаче, че не Живко Коцев е срещнал Стефан Димитров с Банкова, а тъкмо противоположното – контрабандистите са срещнали основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев с Петя Банкова, още когато тя е заместник-директор на митниците.

От показанията на „ очевидец №3 “ се удостоверява и тезата на държавното обвиняване, че Банкова е кадрувала в митниците под диктовката на групата на „ Паскал “.

„ Свидетел № 3 “ признава също по този начин, че Марин и Стефан Димитрови са желали от него да спомага за назначението на несъмнено лице – Недан Хаджиев за шеф на ОДМВР-Хасково.

„ Епицентър “ разгласява протокол от разпита на „ очевидец №3 “, чиято достоверност бе доказана и от юрист на един от обвинените по делото.

Валерия Велева
epicenter.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР