Представят японската култура в ловешко училище на 15 септември Ловеч

...
Представят японската култура в ловешко училище на 15 септември Ловеч
Коментари Харесай

Представят японската култура в ловешко училище на 15 септември

Представят японската просвета в ловешко учебно заведение на 15 септември Ловеч е измежду седемте български града, в които тази година ще гостува самодейността " Дни на Япония ". Точно на 15 септември 2023 година, петък, по време на откриването на новата образователна година в ловешкото приблизително учебно заведение " Тодор Кирков "  ще се състои показване на японската просвета и обичаи.
 
Децата и младежите са в специфичния фокус на тазгодишното издание на " Дни на Япония ", оповестява в. " Аз-буки ". За децата ще бъдат демонстрирани разнообразни японски игри като кендама, фукувараи и ками-шибаи. Кендама, да вземем за пример,  е обичайната японска играчка за умения, версия на класическата игра с чаша и топка.
 
 Представят японската просвета в ловешко учебно заведение на 15 септември Представят японската просвета в ловешко учебно заведение на 15 септември Източник: Община Ловеч
Ками-шибаи  (хартиена пиеса) е форма на японски махленски спектакъл и описване на истории, която е минала през времето и стига до днешното аниме. В двора на ловешкото учебно заведение в символ на другарство пък ще бъдат засадени японски вишни сакура. Дните на японската просвета в България се организират за 34-ти път, Ловеч е включен за първи път.
 
Дни на японската просвета ще има още в София, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново и Стара Загора, оповестяват уредниците от посолството на Япония и клуб " Приятели на Япония в България – Нихон Томоно Кай ".
 
От общинския пресцентър напомнят, че японският дипломат господин Нарахира посети Ловеч на 18 май 2023 година Той имаше среща с кмета Корнелия Маринова, посети СУ " Тодор Кирков ", където 13  ученици от пети и шести клас  изучават японски език в клуб за занимания по ползи. Навярно това е повода и за идното събитие.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР