Представянето на Никола Латифи в изминалия уикенд за Гран При

...
Представянето на Никола Латифи в изминалия уикенд за Гран При
Коментари Харесай

Изтече ли времето на Никола Латифи в Уилямс?

Представянето на Никола Латифи в миналия уикенд за Гран При на Италия във Формула 1 може да се окаже съдбовно за така и така дребните шансове канадеца да резервира своето място в екипа на Уилямс и за следващата година.

На „ Монца “ Латифи приключи на 15-то място, като зад него финишира само Кевин Магнусен, който в по-ранен стадий от конкуренция беше и осъден, а и караше в развален дифузьор в съвсем цялата отдалеченост. Още по-лошото за канадеца обаче бе това, което стори Ник де Врийс в другата кола на Уилямс.

Нидерландецът размени титулярния съотборник на Латифи Алекс Албон при започване на третата подготовка, в която той можа да направи единствено 21 обиколки, в които да свикне с държанието на FW44 на италианското трасе. Въпреки това някогашният първенец във Формула Е съумя да победи с лекото своя съотборник в квалификацията два часа по-късно, а в неделя финишира девети, печелейки две скъпи за Уилямс точки.

Това фактически слага на карта бъдещето на Латифи в Гроув, което по този начин или другояче бе под въпрос. Претендентите за неговата позиция са двама, като един от тях е точно Де Врийс, който с представянето си в миналите дни даде сериозна поръчка, да смени канадеца.

Другият претендет за мястото на Латифи е актуалната звезда на Карлин във Формула 2 Логан Сарджънт. Американецът е част от академията на Уилямс за млади водачи и с представянето си тази година също дава поръчка за титулярна позиция през идващия сезон. В първите 13 уикенд за годината Сарджънт има две победи, и двете в съществени надпревари в неделя, и заема третото място в класирането при водачите кръг през края на сезона. 

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР