Представянето на Андрей Рубльов от старта на тазгодишната тенис кампания

...
Представянето на Андрей Рубльов от старта на тазгодишната тенис кампания
Коментари Харесай

Слаб старт, но отличен финал: Рубльов обърна клей специалист и записа 250-а победа в Тура

Представянето на Андрей Рубльов от старта на тазгодишната тенис акция е на приливи и отливи, като руснакът редува мощен със слаб шампионат, въпреки че в последно време, наподобява, съумя да откри прочут баланс в нивото си. През днешния ден пък международният номер 6 трябваше да даде старт на присъединяване си на Мастърса в Монте Карло, където преди две години съумя да реализира една от най-хубавите победи в кариерата си, надделявайки над 11-кратния първенец от надпреварата - " Краля на клея " Рафаел Надал, преди след това да отстъпи в мача за купата на Стефанос Циципас.

Рубльов се изправи против различен испански експерт на червени кортове в лицето на Жауме Мунар, като въпреки и да трябваше да се пребори с съмнения в играта си, то петият подложен в схемата стори нужното, с цел да се поздрави с успеха, завръщайки се от сет пасив - 4:6 6:2 6:2. С триумфа си международният номер 6 се класира за класира за осминафиналите, където чака да се изправи против един всред Даниел Еванс, квалификанта Иля Ивашка и своя добър другар Карен Хачанов, който е девети подложен в схемата.

Фаворитът имаше ослепителен старт на дуела, откакто усвояваше окончателно плитките удари на ибериеца, като ги превръщаше в уинъри и скоропостижно излезе напред в резултата с пробив задатък, който доразви до 3:1 в своя изгода. Оттам насетне обаче настъпи цялостен ужас в дейностите на московчанина, който все по-често взимаше неверни решения, водещи до грешки, при което международният номер 83 съумя да се възползва оптимално от шанса си в създалата се обстановка и не просто навакса пасива си, а завоюва пет от идващите шест гейма, което сензационно докара до записването на откриващия сет в неговата сметка.

Сигналната лампа за Рубльов светна незабавно и той абстрахирал се от всичко случило се до момента, стартира начисто при започване на втората част, когато доминираше във всеки един аспект на корта и на бърза ръка проби на три пъти. Мунар въпреки всичко не се съобщи и съумя да върне единия от брейковете, като се отърва от това да му бъде " вързан геврек ", само че не и от участта си и руснакът възвърне равенството в обособените сетове от втория опит.

На старта на решителната трета част новобранецът показва здрави нерви, като даде сериозен отпор на някогашния финалист и отрази две точки за пробив, с цел да удържи дебютното си подаване. Рубльов с последвалите си дейности ясно сподели, че това надалеч не го е трогнало, като още в идния гейм на испанеца се поздрави с брейк в актива си, който скоропостижно дублира и необезпокоявано подпечата успеха си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР