Представяме ви Untold, нов подкаст от екипа за специални разследвания

...
Представяме ви Untold, нов подкаст от екипа за специални разследвания
Коментари Харесай

Untold: The Retreat — разследващ подкаст за опасностите от медитацията

Представяме ви Untold, нов подкаст от екипа за специфични следствия на Financial Times. В първата поредност, The Retreat, домакинът Madison Marriage преглежда света на мрежата Goenka, която предизвиква тип интензивна медитация, известна като Vipassana.

През януари 2023 година Мадисън получи имейл от обезверен татко на име Стивън. Той сподели, че дъщерите му близначки са се трансформирали фрапантно. Някога те бяха обещаващи млади дами с вълнуващи проекти за бъдещето си, само че по-късно изпаднаха в обезсърчение и се бореха да водят естествен живот. Стивън вярваше, че коренът на проблемите на дъщерите му е избрана мрежа от медитативни ритрийти.

Хиляди хора посещават Goenka ритрийти всяка година, с цел да научат випассана медитация. Високопоставени софтуерни магнати в Силиконовата котловина се възхищават от това. Получаването на място в един е като приемането на билети за Гластънбъри: те са мечтани. Но някои, които отиват на тези убежища, страдат. Може да изпитат надълбоко възприятие на смут или скъсва...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР